Kultúra

2009.08.08. 08:37

Nyáron is zsúfolt a Békés megyei sztárok naptára (videók)

Nem sok idejük jut pihenésre a zenészeknek, hiszen nyáron sok a fellépés és a fesztivál. Összeállításunkban arra voltunk kíváncsiak, hogyan kapcsolódnak ki könnyűzenei előadóink.

BMH

A Szabó-Kontor páros nagy dobásra készül

A Szabó Eszter és Kontor Tamás páros mozgalmas nyári hónapokat tudhat maga mögött. A napokban jelent meg az énekesnő Colorpop! névre keresztelt lemeze, melyre minden hangszerkíséretet Tamás játszott fel. Az album limitált példányszámban készült, minden lemez dedikált, kizárólag az énekesnő weblapján keresztül vásárolható meg. Az újrahasznosítás fontosságát hangsúlyozva a lemezeket kartontokba csomagolják, s popcornos zacskóban adják postára.

Bár a fellépések sora szinte végeláthatatlan, a nyár legnagyobb dobása az augusztus 18-ai lemezbemutató koncert lesz, melyet nem a fővárosban, hanem Gyulán, a vár előtti téren tartanak meg. Nem véletlen, Esztert ugyanis nemrég Gyula háziasszonyának választották, s ezzel is igyekszik a várost népszerűsíteni.

Kara Misának lassítania kellene

Kara Mihályt, a Magna Cum Laude tagját pénteken éppen akkor értük utol telefonon, amikor három hónapos kislányát, Dézit vitte orvoshoz. A basszusgitárosnak, szövegírónak nem sok ideje jut nyáron pihenésre, egy kivizsgáláson meg is állapították, hogy túl sok stressz éri, és lassítania kellene, de erre nincs ideje.

Mint mondta, amíg az országban van olyan ember, aki csak úgy ismeri a zenekart, hogy hallotta egy számukat a rádióban, de nem tudja, melyik együtteshez köthető, addig nem pihenhetnek.

Balázs Pali a környező országokat járja

Balázs Pali ezekben a napokban a környező országokat járja, nemrég jött haza Szlovákiából és hamarosan indul Erdélybe. Írt is egy dalt a határon túli magyaroknak Összetartozunk címmel. A videoklip egy hónap múlva készül el hozzá.

— Nagy baj, hogy celebeknek azokat tartják, akik beestek az utcáról, bogarakat esznek — mondta az énekes. — A rádiók, televíziók nem játszanak magyar előadókat. Pedig a környező országokban mindenhol van két-három csatorna, ahol a saját zenei kultúrára helyezik a hangsúlyt.

Dina kislányával tölti a nyarat

Dina kislányával, Bogival tölti a nyarat is. Voltak a Balatonnál, de Békéscsabán is többször pihentek már a nagyszülőknél.

Dinának mostanában kevesebb a fellépése, de nem bánja. Nyelvvizsgára készül angolból, és kötetlen munkaidőben ismét marketinggel foglalkozik, hiszen marketing-média szakon végzett.

Hevesi Imre telefon nélkül nyaralt

Hevesi Imre családjával közel két hetet töltött Csopakon. Az észak-balatoni üdülőhelyen még a telefonját is kikapcsolta.

— Mivel a zene számomra örök szerelem, a családi programok mellett új dalok tanulására is szakítottam időt.

Mint mondta, ezzel egyelőre véget is ért a pihenés időszaka. — A zenei életben az augusztus-szeptember környéke talán a mezőgazdaságból élők aratásához hasonló, ilyentájt sokasodnak meg a fellépések, koncertek — mondta az előadóművész, aki a nyaralást követően csapatával már újra gőzerővel próbál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!