Kultúra

2008.12.08. 17:14

Csabai művészek a Pető Intézetért

A Békés Megyei Jókai színház művészeinek is nagy részük volt abban, hogy a hétvégén sikeresnek bizonyult a Pető Intézet javára rendezett jótékonysági est. Az intézmény sajtóanyaga az eseményről.

BEOL

A Szépművészeti Múzeum díszbe öltözött. A díszruhát december ötödikén a békéscsabai Fiatal Színházművészeti Tanház hallgatói szerelték. A Design szakos hallgatók készítették azt, jelképezve a születéstől a családalapításig húzódó út nehézségeit és folyamatosságát. Ezen a installáción olyan személyek is elhelyezték kézjegyüket, mint például Hans-Dietrich Genscher, a Német Szövetségi Köztársaság hajdani külügyminisztere, aki az európai eszme egyik meghatározó, ma is munkálkodó nagykövete.

A Pető Intézetben ápolt mozgássérült gyerekekért gyűltek össze nagykövetek, bankvezérek és üzletemberek. Baba-mama csoportszobák kialakításáért folyt gyermekművekből az a jótékonysági árverés, amely bevételéből a kezelt gyerekek számára megkönnyíthető a gyógyulás érzelmileg is megterhelő folyamata.

A délután négytől indult, és késő estébe nyúló gálaest pazarra sikeredett. Pitti Katalin túláradó szeretete pillanatokon belül betöltötte a múzeum dísztermét. Gulyás Dénes bordalai, és a 100 tagú cigányzenekar ellenállhatatlanul mulatni csábító előadása közé ékelődve, a Békés Megyei Jókai Színház művészeinek műsora „ellenpontként” óriási hatást váltott ki. Tarsoly Kriszta és Fehér Tímea verscsokrára megállt a levegő a teremben.

A hirdetés után folytatódik

Paczuk Gabi - Vozár M. Krisztián zongorakíséretével - részleteket adott elő a nemrég bemutatott - és folyamatosan teltházzal futó – darabjából, a Boldogság gyere haza mono-zenés-drámából. Gál Zsuzsa és Burány Árpád arról nyújtott bemutatót a nagyérdeműnek, hogy a próza a zene mellett a tánc is alapműfaj a Jókaiban, hiszen ez itt egyben a reklám helye. Jó reklám volt, jó hírét vitte a viharsarki színháznak a maroknyi művészcsapat ezen az estén Budapestre.

Pitti Katalin a fellépés után elismerése kifejezéséül megölelte megcsókolta csabai kollégáit - Találkozunk nemsokára nálatok - búcsúzott. Talán a Békés Megyei Jókai Színház „ Világsztárok éjszakája” program, következő vendégeként?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!