Kultúra

2008.05.17. 12:35

A Munkácsy az év múzeuma

Két kategóriában is első díjat nyert a Békés Megyei Munkácsy Múzeum a Múzeumok majálisa szombati rendezvényén. Az 1997-ben a Pulszky Társaság által életre hívott „Az Év Múzeuma" pályázaton az országos jelentőségű intézmények között bizonyult legjobbnak a Munkácsy. A Békés megyei intézmény hasonlóképpen maga mögé utasította a mezőnyt a Vendégbarát Múzeum pályázaton.

cs. á.

A szombat délelőtti eredményhirdetés utáni ünneplés perceiben sikerült utolérnünk a fővárosi helyszínen dr. Szatmári Imre múzeumigazgatót és Farkas Zoltánt, a fenntartó megyei közgyűlés alelnökét.

— A megújított, látogatóbaráttá vált múzeumot értékelte a zsűri, amelynek két tagja személyesen is végigjárta az intézményt — fogalmazott Farkas Zoltán. Szatmári Imre a tudatos, 2002-ben elkezdődött múzeumépítő munka eredményének tudta be a két első helyet, mely a kultúraközvetítés és a marketingstratégia sikere mellett a megyei önkormányzat által nyert uniós pályázatnak köszönhető.

— Másfél millió forintot fordíthatunk a Vendégbarát Múzeum program győzteseként marketing és promóciós célokra, vagyis tovább erősíthetjük a Munkácsy jó hírét. Az év múzeumaként egymillió forintot nyertünk — tudatta Szatmári Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!