Kultúra

2007.12.29. 18:10

Autót robbantott Békéscsabán a Vérvonal stábja

Felrobbant egy Cadillac Békéscsabán, a lángokat a csabai tűzoltók oltották el. Négy rendőrautó érkezett a helyszínre, Dukai Regina és Tutajos pedig nyomozni kezdett a gyilkos után. A leírtak egy része valóság, a többi egy Békéscsabán (is) készülő erotikus bűnügyi film, azaz thriller „tartozéka”. A Cadillec valóban felrobbant, és a lánglovagok oltották el a tüzet, de ez így is volt a forgatókönyvben.

ny. l.

Miként az is, hogy az álomszép modell, Dukai Regina, és a Tüskevár című film Tutajosa, a békéscsabai színházi rendező, Seregi Zoltán nyomozzon.

A Vérvonal című film Nemere István regényéből készül, a békési Varga Ádám a rendező-producere. A film „kedvéért” a felrobbantott Cadillacben Csomós Lajos, a Jókai színház művésze vesztette életét, de szerepel a filmben megyénkből hoszteszként Harmati Julcsi, biztonsági őrként pedig Karsai Márió.

A filmben Salamon László békéscsabai bűvész lányaival lángot fúj, Nagy István békési vállalkozó a szereplés mellett társproducer is, a békéscsabai Völgyesi Krisztina a gyártásvezető, a szintén csabai Vámos Zoltán a vágó. Feltűnik majd egy-egy jelenetben Erdei „Madár” Zsolt profi világbajnok bokszoló, Rippel Ferenc erőművész és Garamvölgyi László, a rendőrség szóvivője.

— Egy amerikai forgalmazó bízott meg a „B” kategóriás, vagyis olcsóbb költségvetésű film elkészítésével, célunk a szórakoztatás, a nézők igényeinek maximális kiszolgálása — hangsúlyozta a Beolnak Varga Ádám.
— Remélhetőleg már a női főszereplők látványa is lenyűgözi a nézőket, hiszen Dukai Regina mellett Égerházy Zsanett, Bóta Szilvia és Ripli Zsuzsanna is játszik a filmben.

Varga Ádám elmondta: az első csabai forgatáson felvett anyag mintegy 8 perc lesz a filmben. Negyven beállítást 16 óra alatt rögzítettek, ez jó teljesítménynek számít. A legrázósabb jelenet az autórobbantás volt, ezt ugyanis nem lehetett megismételni.

 És hogy miről szól a Vérvonal? Egy magyar származású amerikai színésznő filmforgatásra érkezik hazánkba, de rejtélyes halálesetek központi figurájává válik. A nyomozást egy rendőrpáros végzi. Fogy az idő, a gyilkos egyre közelebb kerül a színésznőhöz, aki nem sejti, miért akarnak végezni vele. Egyetlen magyar támasza a testőre, aki bele is szeret védencébe. A gyilkos egy lépéssel mindig a rendőrök előtt jár, de aztán a kör lassan bezárul, a rejtélyekre fény derül, és rájön a néző, hogy itt semmi sem az, aminek látszik.

Varga Ádám elmondta, a film májusra elkészül, és Amerikától Bulgáriág már több országból megrendelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!