Évforduló

2023.02.16. 14:54

Hatvanöt éve él boldog házasságban a muronyi pár

Ajándékcsomaggal, emléklappal, virággal lepte meg Püski Esztert és Vári Lászlót Szegfű Gábor polgármester a Házasság hete és a pár hatvanötödik házassági évfordulója alkalmából.

N. Sz.

Úgy vélik, a hosszú, boldog házasság titka a megértés, a bizalom, emellett persze nem árt néha engedni egymásnak

Fotó: Szabo Istvan

A 93 esztendős Vári László meghatódva emlékezett vissza az eltelt évtizedekre. 

Fotós: Szabó István

Elmondta, a katonaság évei után a Hidasháti gazdaságban helyezkedett el, Bakuczban ismerkedett meg későbbi feleségével, aki ott volt alkalmi munkás. Aztán Laci bácsi téesz-tag lett, egyénileg is gazdálkodott, majd buszvezetőként kereste a kenyeret, Eszter pedig bedolgozókét, takarítóként, konyhásként állt helyt. Örök hűséget 1958 februárjában fogadtak, Laci fiuk '58-ban, Eszter lányuk '65-ben született. Immár egy unoka és két dédunoka aranyozza be az életüket. 

Fotós: Szabo Istvan

Korukhoz képest jó állapotnak örvendenek, a ház körül szép rendet tartanak. A mai napig szívesen vesznek részt közösségi programokon, nyugdíjas összejöveteleken. Úgy vélik, a hosszú, boldog házasság titka a megértés, a bizalom, emellett persze nem árt néha engedni egymásnak.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!