Közélet

2016.11.16. 12:47

M44: megvan a kivitelező - térképpel!

Közbeszerzési eljárás keretében választották ki a M44 gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros közötti, 61,4 kilométeres szakaszának kivitelezőjét, ezzel finisébe érkezett a beruházás vonatkozásában a kivitelezés szerződéskötése — közölte hivatalos Facebook-oldalán Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

BEOL

highway traffic on a lovely, sunny summer day. Cars are passing fast.

Fotó: Getty Images/iStockphoto

„A Békés megye szempontjából történelmi jelentőségű fejlesztéshez a munkaterületet várhatóan még idén átadják, utána pedig elkezdődnek a munkálatok. A kivitelező cég egy osztott pályás, 2x2 sávos, csak külön szintű csomópontokkal rendelkező utat épít meg, ami elengedhetetlen térségünk jelentős gazdasági fejlődése szempontjából. Az elmúlt évtizedekben sokan, sok helyen megígérték az M44-es megépítését, de a beruházás a jelenlegi kormány alatt indul el, amiben Orbán Viktor miniszterelnök békéscsabai látogatásai jelentették a fordulópontot.” — írja Gajda Róbert.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója lapunk megkeresésére elmondta, a közel 62 kilométeres szakasz három ütemben valósul meg. Az első ütem, Tiszakürt-Kunszentmárton szakasz kivitelezője a Duna Aszfalt Kft.-Hódút Kft. A második ütemben a Kunszentmárton és Csabacsűd közötti rész kivitelezését az EuroAszfalt—Swietelksy—Soltút—A-Híd Zrt. végzi. A harmadik ütemben pedig Csabacsűd-Kondoros közötti szakaszt Duna Aszfalt Kft.-Hódút Kft. építi majd. A munkálatok a megfelelő idő beálltával, várhatóan jövő tavasz elején kezdődnek majd. A beruházás összesen, a három ütem tekintetében több 145 milliárd forintból valósul meg.

A 62 km hosszú szakasz építése három ütemben valósul meg. Az új nyomvonalon, 2×2 forgalmi sávos kiépítésű gyorsforgalmi úton 4 külön szintű csomópontot, 44 alul- és felüljárót, Cserkeszőlőnél és Kondorosnál egyszerű, Szarvasnál komplex pihenőt alakítunk ki. A Körös felett a Körös építészet hagyományait megőrizve egy 450 m hosszú acél ívhíd épül, díszvilágítással. A kivitelezés 2019. III. negyedévére fejeződik be – olvasható a NIF Facebook-odalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!