Közélet

2016.02.09. 15:26

Több témában is szervez nemzeti konzultációt a Jobbik

Az oktatás, az egészségügy és a korrupció témakörében kezdeményez nemzeti konzultációt a Jobbik – derült ki a párt kedden megtartott sajtótájékoztatóján.

Ny. L.

Samu Tamás Gergő választókerületi elnök, önkormányzati képviselő elmondta, ők valódi nemzeti konzultációban kérik ki a lakosság véleményét, mégpedig az ország, a rendszer elhanyagolt, veszélyeztetett területein. A kérdőívek mindenki postaládájába eljutnak.

A politikus kitért arra, az oktatásban a KLIK lassan szitokszó pedagóguskörökben, az egészségügy évtizedek óta romokban hever, a korrupció pedig óriási károkat okoz a gazdaságnak. A Jobbik kíváncsi mindezekről az emberek véleményére. Népszavazást azért nem kezdeményeznek, mert 2010–11 óta ezeket megakadályozza a jogszabályi környezet a Fidesz-kétharmad révén, és minden ilyen kezdeményezést „elkaszálnak”.

– Komoly kérdéseket vetünk fel, és takarékos konzultációra hívjuk a lakosságot, szakmai, civil és érdekvédelmi szervezetek partnerségére is számítunk – magyarázta Samu Tamás Gergő. Emellett országjárásra indulnak a párt szakmai stábjának tagjai és országos vezetői is, ennek keretében csak februárban öt Békés megyei eseményük, találkozójuk lesz a lakossággal. Április elején pedig megyénkbe érkezik Vona Gábor, a Jobbik elnöke is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!