Közélet

2015.02.19. 13:47

Hrabovszki: vasárnaponként is nyitva marad a Center

A Csaba Center ugyan nem ért egyet a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvénnyel, de amennyiben ez hatályba lép március 15-étől, tartják magukat a jogszabály előírásaihoz.

BEOL

Hrabovszki György, a békéscsabai bevásárló- és szórakoztatóközpont igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, bíznak abban, hogy a jogszabály-tervezetet visszavonják, ugyanis ez foglalkoztatási és gazdasági gondokat is jelentene.

– Ami biztos, a Csaba Center vasárnaponként is kinyit. Amennyiben minden marad a mostani formájában, akkor 32-34 üzlettel, de ez megfelel több vidéki pláza méretének, és igen komoly vásárlóerőt jelent – hangsúlyozta Hrabovszki György. 

– Az ellátást, a foglalkoztatást, a turisztikát figyelembe véve tudomásunk szerint mentességet is lehet majd kérni, amennyiben ezt meg tudjuk lépni, meglépjük – ecsetelte a Csaba Center igazgatója.

És ha mégis marad minden a mostani tervezet szerint? Akkor is lesznek vasárnaponként például vendéglátóegységek, gyógyszertár, játéktermek, szórakoztató egységek, mozi a Centerben. Emellett helyi kiskereskedők működteti kaz üzletek jó részét 200 négyzetméter alapterület alatt, és ők maguk vagy családtagjaik által vasárnap is kinyithatnak.  

Hrabovszki György kitért arra, az üzletek vasárnapi zárva tartása náluk 80 munkahelyet érintene számításaik szerint. A hosszabbított nyitva tartásról is tárgyaltak a bérlőkkel, a pénteki és szombati este 9-ig nyitva tartást látják reálisnak, reggel korábban nem kezdenének a vásárlói szokások miatt.  

– A Center Vasárnapi visszaszámlálás néven a törvény hatályát megelőző három vasárnapra rendezvénysorozatot szervez délelőtt 10-től játékcenterrel, majd tehetséges fiatalok zenés-táncos produkcióival.

Sztárvendégként február 22-én Caramel, március 1-jén Kasza Tibi, március 8-án a ByTheWay lép fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!