Közélet

2015.01.19. 17:41

Szűkszavúbbak a Békés megyei parlamenti képviselők

A Békés megyei képviselők közül dr. Kovács József (Fidesz-KDNP) beszélt a leghosszabban az országgyűlésben tavaly május óta, őt Dankó Béla és Vantara Gyula követi.

BEOL

A parlamenti honlap adatai alapján az MTI közölte a minap, hogy az országgyűlés tavaly májusi megalakulása óta a plenáris üléseken Schiffer András, az LMP frakcióvezetője beszélt a leghosszabban – több mint 11 órát –, frakciótársa, Sallai R. Benedek és a fideszes Tállai András pedig holtversenyben a legtöbbször, 138-szor (tavaly év végéig).

A felszólalások összidejét tekintve Schiffer András mögött a szintén LMP-s Sallai R. Benedek a második a sorban több mint tíz órával, őt pedig az MSZP-s Kiss László követi, kilenc órát meghaladó idővel. Rajtuk kívül négy képviselő szónokolt többet hét óránál: a fideszes Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára (8 óra 53 perc), a jobbikos Z. Kárpát Dániel (8 óra 10 perc), a KDNP-s Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (8 óra 5 perc) és a jobbikos Szilágyi György (7 óra 42 perc).

Ugyanezek a képviselők vezetik a legtöbbször felszólaló politikusok listáját is, csak más sorrendben. Ebben az összevetésben az élen holtverseny alakult ki Sallai R. Benedek és Tállai András között 138-138 megszólalással. A harmadik Schiffer András (133), a negyedik Rétvári Bence (129), az ötödik pedig Z. Kárpát Dániel (102) lett.

Orbán Viktor kormányfő 32 – összesen csaknem 2,5 órányi – felszólalással élt. A miniszterek közül a Miniszterelnökség vezetője, Lázár János volt a legaktívabb 83 felszólalással, összesen 3 óra 40 percben.
A jelenleg aktív képviselők közül eddig tízen nem emelkedtek szólásra az új ciklus 43 ülésnapja alatt, köztük az MSZP-s Mesterházy Attila és a DK-elnök Gyurcsány Ferenc sem nyilatkozott az ülésteremben. A szótlanok között van a Fideszből Bíró Márk és Kubatov Gábor, valamint Simonka György.

2014 májusa és decembere között a parlamenti patkóban a Békés megyei képviselők közül dr. Kovács József beszélt a leghosszabban, egy felszólalása 11 perc 46 másodpercig tartott. Dankó Béla két alkalommal csatlakozott a diskurzushoz, az agráriumot érintő témákban, összesen öt percen át vitte a szót. Vantara Gyula a költségvetés vitájánál volt aktívabb, 5 perc 56 másodpercig beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!