Közélet

2014.01.31. 15:52

A gyógyíthatatlan fiú javára gyűjtöttek Medgyesbodzáson

Jótékonysági programot szervezett pénteken délután a gyógyithatatlan betegségben szenvedő 13 éves Nagy Gábor javára iskolája.

cs. i.

Nagy Gábor tizenharmadik születésnapját januárba ünnepelte otthonában. Az öröklött hibás gén miatt cisztás fibrózis betegséggel született fiú kálváriájáról decemberben cikkeztünk. Akkor a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő fiú hetekre egy fővárosi kórházba került, miközben jótevő, a segítő szándékú emberek összefogtak a gyerek érdekében, hogy könnyítsenek a család anyagi helyzetén.

Gabi édesanyja azóta is fiával járja az orvosokat, a rendelőintézeteket, a fővárosba ingázik kivizsgálásokra. Igaz, nem olyan rossz most a fia állapota.

- Gabinál sűrűsődnek az izomgörcsök. Kicsit lassabban mozog, amikor gyalogol, sokszor megállunk. Szemüveges lett, most éppen ezt az állapotot szokja - újságolta az anyuka, mielőtt elindultak volna fiával a medgyesbodzási, pénteki, jótékonysági programra, amit Gabi iskolájának a tanárai és a diákok szerveztek meg társuk javára.

Mielőtt elbúcsúztunk volna az édesanyától, még megtudtuk, a nagyon szorgalmazott májátültetés napirenden van. Most a fővárosba azért járnak, hogy az előkészítéshez szükséges oltásokat Gabi megkapja. A kivizsgálásokat is végzik sorozatban. Gabinak sokat kell pihennie, iskolába nem jár. Az adományozók jóvoltából van telefonja, internete, gépe, a külvilággal így folyamatos a kapcsolata.

Azt már az iskola igazgatójától, Vermes Ritától tudtuk meg, hogy az iskola már az adventi időszakban is gyűjtéssel könnyített a család anyagi helyzetén. Van egy másik kisdiákjuk, akinek szintén példás módon segítettek.

Gabi osztályfőnöke, Nagy Attiláné elmondta, a péntek délutáni műsorban a gitárszakkör tagjai, a tanári kórus, a bodzási alsós diákok, Gabi osztálytársai zenéltek, énekeltek, verseltek. A műsor végén a fiú képeiből összeállítottak születésétől fogva egy zenés prezentációt, amit ráadás meglepetésnek szántak. Szeretnék, ha Gabi visszaülhetne közéjük az iskolapadba. cs. i.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!