Közélet

2013.10.01. 18:57

Hány családi ház egy bicikliút Szalontáig?

Sajtótájékoztatókon értékelték az elmúlt békéscsabai közgyűlésen történteket az ellenzéki pártok képviselői kedden.

M. P. M.

Miklós Attila, a szocialisták városi elnöke a Vagyonkezelő Zrt. beszámolóját értékelve elmondta, az Árpád fürdő energetikai korszerűsítése fennakadással járt, nyáron 12 ezer jeggyel kevesebbet adtak el, mint tavaly.

— Reméljük, hogy az energiatakarékosabb működés ki fogja egyenlíteni az elmaradást. Ez azonban nem kárpótolja a színvonalcsökkenés miatt csalódott vendégeket — hangsúlyozta az elnök.

A Lehet Más a Politika értékelőjén Gál István Elek megyei koordinátor a Békéscsaba-Doboz–Sarkad–Nagyszalonta kerékpárút építését érintő előterjesztés kapcsán hívta fel a figyelmet arra, hogy a mostani építési szakasz magyar oldalán minden egyes kilométer körülbelül 75 millió forintba került. Hozzátette, tekintve, hogy manapság 25 millió forintból már igen takaros családi házat lehet építtetni, ez azt jelenti, hogy 300 méterenként lehetett volna egy-egy otthont kialakítani a szakaszon. Hozzátette, a honi tapasztalatok szerint 20 és 40 millió forintba kerül egy kilométer kerékpárút létesítése.

Szabóné Kocziha Tünde (Jobbik) kiemelte, sajnálatos, hogy a vagyonkezelő az első félévben veszteséges lett, mert így eleshet a pályázatok lehetőségétől. Véleményük szerint szükséges lenne felülvizsgálni a városi cégek működését. Strifler Attila a költségvetési beszámoló kapcsán azt latolgatta: jól járt-e a város az államtól kapott, 60 százalékos adósságátvállalással? Számításaik szerint az elvonások (SZJA, gépjárműadó, illeték) miatt annyi pénztől esett el a város, mint egész éves adósságterhei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!