Közélet

2013.01.29. 17:02

Schiffert támogatják a viharsarki LMP-sek

A Békés megyei LMP-sek a Schiffer András által fémjelzett önálló politizálást támogatják, mindössze egy helyi tag fontolgatja, hogy követi a távozókat.

M. P. M. - Beol.hu

Pártszakadással zárult a Lehet Más a Politika hétvégi kongresszusa: a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai és támogatói — miután a kongresszus ismét leszavazta javaslatukat, mondván a párt tárgyaljon a Bajnai Gordon exkormányfő fémjelezte Együtt 2014 mozgalommal — kiléptek az LMP-ből, és valószínűleg új pártot alapítanak.

— A 15 parlamenti képviselőből nyolc döntött a kilépés mellett. Ugyanakkor az országos választmány 13 tagjából mindössze négy támogatja a közös munkát Bajnai Gordonnal. Egyértelműen látszik tehát, hogy a platform elsősorban Budapestre épül — tudtuk meg Gál István Elektől.

Az ökopárt Békés megyei koordinátora elmondta, a Viharsarokban egyetlen egy tagja van a kezdeményezésnek, aki még nem döntött a folytatásról.

— Szeretnénk megújítani a honi politikát és megvalósítani egy átfogó, antikorrupciós programot. Úgy gondoljuk, hogy ez a Bajnaihoz csatlakozni kívánó szocialistákkal igen nehéz feladat lenne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!