Közélet

2012.09.26. 13:00

Háromszázmillió a Békés megyei foglalkoztatásra

Háromszázmillió forint többlet támogatást kapott Békés megye munkahelyek megtartására a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból, a Békés Megyei Kormányhivatal a napokban kapta kézhez az erről szóló értesítést - közölte Erdős Norbert kormánymegbízott sajtótájékoztatón szerdán a szarvasi munkaügyi kirendeltségen.

MTI

Nagy Ágnes, a Békés Megyei Munkaügyi Központ igazgatója elmondta: a többlettámogatással együtt Békés megye kis- és közepes vállalkozásai 2012-ben közel 1,4 milliárd forint támogatást hívhatnak le a munkahely megőrző programnak köszönhetően a létszám megőrzése érdekében. Hozzátette: a megyei munkaügyi központ adatai alapján 2012. szeptember 24-ig 95 munkáltató élt kérelemmel, akik eddig összesen 1006 fő továbbfoglalkoztatására nyújtottak be kérelmet.

A szarvasi munkaügyi kirendeltségen szerdán az orosházi és a szarvasi foglalkoztatási térségből kilenc vállalkozás vehette át a benyújtott pályázatukról szóló támogató levelet a kormányhivataltól. Összesen 61 millió forint támogatást nyertek el és ebből az összegből 129 munkahelyet tarthatnak meg.

Békés megyében az álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 2012 augusztusában 14,7 százalék volt, a tartósan regisztráltak aránya az álláskeresőkön belül 28,2 százalék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!