Közélet

2012.01.24. 11:21

Simonka befogadná a kóbor kengurut

Nem a pusztaottlakai vadaskertből szökött meg az a kenguru, melyet a napokban egy gyulai olvasó látott a város határában.

k. e.

Mint arról tegnap írtunk, Gyula határában egy benett-kengurut láttak. Egy olvasó, aki nem akart hinni a szemének, le is fényképezte a szabadon kószáló állatot, amit a Blikk tett közzé. Békés megyében a pusztaottlakai vadaskertben vannak kenguruk. Megkérdeztük, nem onnan szökött-e el?

— Amikor értesültünk a hírről, azonnal létszámellenőrzést tartottunk, de megvannak mind a heten — mondta Simonka György. Pusztaottlaka polgármestere, országgyűlési képviselő arról is beszélt, a benett-kenguruk nagyon barátságosak, nem verekszenek, de ha valaki befogná a szabadon kószáló kengurut, zárja karanténba és azonnal nézesse meg állatorvossal.

 —  Pusztaottlakára legutóbb tavasszal érkezett egy új hím. a többiek könnyen befogadták. Így annak sem lenne akadálya, hogy a lefotózott kenguru is a „csapatba” kerüljön, ha valakinek sikerülne befognia - tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!