Közélet

2011.05.05. 15:19

Zavarta-e a Fásy mulató a gyulaiakat?

A gyulai képviselő-testület legutóbbi ülésén szóba került, hogy a lakók egy részét zavarta a pálinkafesztivál programjainak hangereje.

G. E.

A legutóbbi közgyűlésen, az interpellációk körében Balogh Lajos képviselő kért szót. Mint mondta, lakossági panaszok érkeztek hozzá arról, hogy az előző hét végi pálinkafesztivál miatt túl nagy volt a zaj a város több pontján, így a 8-as választókörzetben is.

Mint kiderült, mértek zajszintet április 16-án, az éjjeli órákban, s ennek eredményéről tájékoztató jellegű feljegyzés készült. E szerint a Tiborc utcán 29 decibellel, a Vár utcán 21, a Kossuth utcán 18, az Erkel Hotelnél pedig 28 decibellel lépték át az engedélyezett határértéket.

— Bár nem hivatalos mérésről van szó, azokat szabványos eszközökkel végezték el, tehát az eredmény okot ad arra, hogy felfigyeljünk a problémára — mondta a képviselő.

Megyeri Sándor, a mérnöki osztály vezetőjének válaszából kiderült, hogy a hivatalhoz nem érkezett bejelentés, de felvették a kapcsolatot az érintettekkel, s ebben a témában egyeztető megbeszélést terveznek. Tény, hogy a jövőben is a rendezvények szervezőinek kell gondoskodni a zajszint megtartásáról.

Lovász Sándor, a fesztivál főszervezője szerint azt kell vizsgálni a téma kapcsán, hogy városmarketing szempontjából mekkora hozadéka van a rendezvénynek, a helyszín, azaz a várkert központi fekvése pedig adottság, melyen nem lehet változtatni. Lovász Sándor megjegyezte, a pálinkafesztiválon a színpadi hangosításért egy alvállalkozó felel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!