Közélet

2009.10.02. 14:43

Fetser nem indul újra képviselői mandátumáért

Sem egyéniben, sem listán nem indul mandátumáért 2010-ben Fetser János országgyűlési képviselő, az MSZP orosházi elnöke. Arról azonban nem nyilatkozott, újraindul-e 2006-ban elveszített polgármesteri székéért.

cs. i.

A találgatások elkerülése érdekében újságírók jelenlétében beszélt arról pénteki sajtótájékoztatóján Fetser János, hogy nem kíván az országos politikában aktív szerepet vállalni a következő választáson.

Egyéni országgyűlési-képviselőként sem, de a megyei és az országos pártlistán sem találkozhatnak majd nevével a választók. Helyi szinten nem tudni, hogy dönt a politikus.

A szocialisták Orosházán hamarosan évértékelőt tartanak, ahol szó lesz az elmulasztott lehetőségekről, a jelenlegi városi irányításról.

— Az országos nagypolitikában az MSZP irányváltását kezdeményezem. Eddig is jellemző volt látásmódomra, hogy gyakran ütköztem pártom vezetőivel. Most úgy döntöttem, nem hátrálok meg, hanem segítem az MSZP-t ebben a helyzetben is. Helyben viszont úgy látom, Orosháza hihetetlen elmaradását nem 4, de 8 év alatt sem lehet behozni. vallom, olyan ember kell Orosháza élére, aki fejlődési pályára képes állítani a várost — fogalmazott Fetser János, aki az ország 2010. évi költségvetését is elemezte.

Úgy fogalmazott, az elmúlt évtizedekben azt tapasztalta, hogy választások előtt minden kormány közérzetjavító költségvetést tett le az asztalra. A mostani nem ilyen, ez a realitások költségvetése. A politikus ezzel egyetért, számára vállalható, igaz, nem ért egyet valamennyi részével, például a vasútvonalak megszüntetésével.

Hangsúlyozta, a nagy elosztórendszereken kell takarékoskodni. Úgy látja Fetser János, hatalmas tartalékok vannak még az önkormányzati rendszerben. Példaként sorolta, hogy a megyék és a nagyvárosok miközben elképesztő módon pazarolnak, a kisebb településeknek hiányaik képződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!