Közélet

2009.03.06. 17:45

A megyének adná a Mezgét az orosházi önkormányzat

Pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be Varga Zoltán mai értesülését, miszerint az orosházi önkormányzat át kívánja adni a Kossuth Lajos Közoktatási Intézményt a megyei önkormányzatnak. Németh Béla a hírt megerősítette.

cs. i.

Varga Zoltán szocialista politikus a péntek délutáni, határozatképtelen orosházi testületi ülés után a rögtönzött sajtótájékoztatóján először csak a kórház iránt érzett aggodalmairól tájékoztatta az újságírókat, majd a Németh Bélával való szópárbaja során egy friss sérelmének is hangot adott.

A pénteki megyegyűlésen állítólag Domokos Lászlótól hallott először arról, hogy a város a Kossuth Lajos Közoktatási Intézményéről tárgyalásokat folytat a megyével.

— Nagyon rosszul érintett, hogy erről nem az orosházi képviselő-testület ülésein kaptam tájékoztatást. Micsoda dolog, hogy mindenkit megkerülve, és sokszor hangoztatva az együttműködés szándékát, most is arról kell meggyőződnöm, hogy a jobboldal a maga útját járja. Ez a hír, miszerint a nagy múltú gazdászképzésről lemondana Orosháza, ez is annak a dokumentumnak a létét igazolja, mely emberek menesztéséről szól. Pintér Tibor igazgatóval szemben tehetetlen volt a városvezetés, most feláldozza az egész intézményét.

Erre annyit reagált Németh Béla, hogy előkészítés szintjén tárgyal a megyével Orosháza. Hétfőn lesz érdekegyeztetés. Leghamarabb az áprilisi testületi ülésen kerül napirendre a téma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!