Közélet

2008.05.05. 09:32

Karsainak a minisztériumból súgtak: nem lesznek vasúti vonalbezárások

Nem lesznek vasúti vonalbezárások – azt állítja Karsai József, hogy mindezt Kiss Péter kancelláriaminiszter mondta neki a napokban.

Népszava - Beol.hu

Az MSZP-s politikus, Battonya polgármestere a Népszavának elmondta: azt tartaná indokoltnak, hogy „jelen szituációban, a szocialista kormányzás idején” egyelőre ne hozzanak ilyen drasztikus döntést. A kérdés kapcsán illetékes minisztérium leendő vezetője, Szabó Pál eskütétele és a rá váró feladatok áttekintése előtt a lap megkeresésére nem akart az ügy kapcsán találgatásokba bocsátkozni.

„Időzített bombán ülünk” – így jellemezte néhány napja a helyzetet a bezárásra ítélt, majd decemberben ideiglenesen továbbra is életben tartott mellékvonalak kapcsán Csanádi István, Mezőhegyes polgármestere.

Akkor a Magyar Nemzet adta hírül: tucatnyi vasúti szárnyvonal szűnhet meg hamarosan, hiszen a decemberben elfogadott menetrend szerint a MÁV tizenkét vonalon csak május elsejéig biztosítja a szolgáltatást.
Az év végi megállapodás értelmében a vonalak közül 12 esetében meg kell egyezni az önkormányzatokkal az üzemeltetés terheinek az átvételéről, ellenkező esetben a vonalakat májusban bezárják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!