Közélet

2007.12.14. 12:58

Agrárium, Volán, területfejlesztés - folytatódik a megyegyűlés

A megye mezőgazdasági helyzete, a Volán privatizációja és a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. központjának áthelyezése is szerepelt a megyegyűlés napirendi pontjai közt - jelentette telefonon tudósítónk.

cs. á.

A megyegyűlés tagjait Szabó István, a Békés Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási hivatal főigazgatója tájékoztatta egyebek közt arról, hogy a megye agrárgazdaságának húzónövénye, a cukorrépa termesztése megszűnik. Ennek oka, hogy újabb cukorgyárak szűntek meg a Tiszántúlon, egyebek közt Szolnokon. Elképzelhető, hogy jövőre egy hektárnyi területen sem lesz  cukorrépa-termelés a Viharsarokban.

A Volán privatizációval kapcsolatban azt hangsúlyozták a képviselők, hogy a megye mindenképpen beleszólást kér a társaság majdani irányításába. Folyosói pletykákból tudósítónk úgy értesült, hogy maga a megye is ringbe szállhat az esetleges privatizációs pályázaton.

A regionális fejlesztési társaság székhelyének Szegedre helyezésével kapcsolatban a többségi konzervatív képviselők hangsúlyozták: ezáltal sérülnek a hátrányos helyzetű térségek fejlesztési esélyei. Ugyancsak tudósítónk értesülése, hogy a szervezet békéscsabai kirendeltségének nagy valószínűséggel Pap János volt polgármester lesz a vezetője.

Címkék#Pap János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!