Bukfencparádé – galéria

2018.01.23. 14:46

Száztíz békéscsabai ovis ismerkedhetett a tornaszerekkel

Ahogyan azt Szarvas Péter polgármester január 15-ei sajtótájékoztatóján ismertette: az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága HISZEK Benned Sport Programján Békéscsaba 4 projektje nyert. 

G. P.

Az idei programok megvalósítására 5,7 millió forintot kap Békéscsaba. Ezek közül az első az Óvodai Bukfencparádé, melynek során a megyeszékhely valamennyi óvodája ellátogat a Torna Club Békéscsaba Kórház utcai tornatermébe, ahol a nagycsoportos óvodások kipróbálhatták a trambulinokat, szivacsgödröket, és minden érdekes tornaszert. Az 550 gyermeket 110-esével, öt napon keresztül látják vendégül a tornászok. A tegnapi első alkalmon nem kellett sokat biztatni az apróságokat, önfeledten, olykor rácsodálkozva hajtották végre a feladatokat.

A megyeszékhelyen nagy hagyományai vannak a tornasportnak, hetvenéves története során olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat adott a magyar sportnak. A torna manapság kicsit háttérbe szorult más egyéni sportágak mellett, ezért a program szervezői igyekeznek segíteni az ifjú tehetségek felkutatásában.

A keddi alkalom arra mindenképpen jó lehetőségnek bizonyult, hogy az ovisok kicsit beleszagoljanak a Torna Club Békéscsaba légkörébe, esetleg kedvet kapjanak e nem könnyű, de sok élményt adó sportághoz. A programot a békéscsabai önkormányzat finanszírozza, a szakmai hátteret a Torna Club Békéscsaba edzői biztosítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában