Békés Megyei Kupa

2018.05.30. 08:15

Méhkerék, vagy Mezőhegyes?

Szerdán 18 órától Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban rendezik meg a labdarúgó Békés Megyei Kupa döntőjét. A sorozat záró mérkőzésén a megye I. osztályú bajnok Méhkerék ellenfele az alsóházi rájátszást vezető Mezőhegyes lesz.

G.P.

Ezt a kírást három évvel ezelőtt tette először közzé az MLSZ területi igazgatósága, miután a Magyar Kupa lebonyolítását átszervezte a honi szövetség. Az eddigi két döntőben a Körösladány, majd a Szabadkígyós győzött, mindkét alakulat a Kondorosnál bizonyult jobbnak. Mindenképpen új nevet gravíroznak majd tehát a serlegre. Általános vélemény, hogy a Méhkerék a döntő esélyese, persze a kupaküzdelmek nem hasonlíthatók a bajnoksághoz, a finálé hangulata is egyedi, ennek megfelelően a Mezőhegyest hiba lenne előre leírni.

– Többször, több helyen kinyilvánítottam, hogy minden sorozatot szerettünk volna megnyerni az idény céljainak meghatározásakor, a Békés Megyei Kupát is komolyan vesszük. Az ellenfelet a bajnokságban sikerült kétszer legyőznünk, igaz egyik alkalommal sem ment könnyen. Több rutinos, sok nagy csatát megjárt játékossal rendelkezik a Mezőhegyes, akik egymaguk is képesek lehetnek eldönteni mérkőzéseket – fogalmazott Bíró Róbert, az immár bajnok Méhkerék trénere.

– Az egyik legjobban kontrázó csapatnak számítanak a megye I. osztályban, ez jelentheti a fő veszélyforrást. Sok helyzetet alakítanak ki ők is, sorsdöntő lesz tehát, hogy ki használja ki jobban a lehetőségeit. Remek hangulatú fináléra számítok, sok nézővel, a Kórház utcai stadion igazán elegáns helyszín lesz. Eltiltottunk nincs, nem számíthatok viszont a sérült Bondár Attila és Patka György játékára, vélhetően Pilán Ricsi játékát sem kockáztatom meg, hiszen rá nagyobb szükségünk lesz az osztályozón – tette hozzá.

Talán furcsán hangzik, de a Mezőhegyes nagyobb rutinnal rendelkezik a kupadöntők tekintetében. Résztvevője, sőt győztese volt a Magyar Kupa utolsó megyei fináléjának 2015-ben, amikor is Körösladányban Karancsi Norbert találatával legyőzte az esélyesebbnek vélt Füzesgyarmatot. Most is hasonlóra készül a zöld-fehér gárda.

– Mindenekelőtt gratulálni szeretnék a Méhkerék bajnoki címéhez! Így biztosan a legjobb összeállításban fognak pályára lépni, hiszen nem kell hétvégére tartalékolniuk. Nemes kihívás előtt állunk, mindkét csapatnak négy mérkőzést kellett nyernie annak érdekében, hogy bejuthasson a döntőbe, ami függetlenül az ellenfelektől, értékes dolog. A két csapat állománya alapján ellenfelünk az esélyesebb, de mivel egyetlen meccsről van szó, bízunk benne, hogy bármi megtörténhet. Nagyon remélem, hogy egy jó mérkőzést tudunk játszani és partiban leszünk a Méhkerékkel, amire biztosít lehet néhány játékosunk kreativitása és tapasztalata! A sikerhez vezető úton mindenképpen fegyelmezett játékra lesz szükség, a maximumot nyújtva annak érdekében, hogy eredményesek lehessünk. Könnyebb sérültjeink vannak, bízom enne, hogy hadra foghatók lesznek, eltiltottunk nincs…

Május 30., szerda, 18.00

Békés Megyei Kupa, döntő:

Méhkeréki SE–Mezőhegyesi SE

Vezeti: Zahorán János (Belanka Zsolt, Ancsin Zoltán – tartalék játékvezető: Mihálik Pál)

Várható kezdőcsapatok:

Méhkerék: Pintér – Ruzsa Sz., Szabó Cs., Wéber – Boros, Fülöp, Kovács Gy., Nagy G., Bagyinszki – Sztojka, Vass. Csere: Csizmadia, Komlósi, Krajcs, Piti, Geiger, Popovics, Juhász.

Mezőhegyes: Vígh – Lugasi J., Dajcs Á., Dajcs Gy., Karancsi N. – Dócza, Mátó – Szabó Á. (Túri), Ács, Szlovák – Nagy Sz. (Rotár). Csere: Varga P., Jámbor, Lukács, Faragó, Bojtos.

Út a döntőig

Méhkeréki SE

Köröstarcsa KSK 8–0

Csorvási SK 7–0

Körösladány MSK 5–1

Vésztői SE 3–1

Mezőhegyesi SE

Kevermes SE 5–3

Medgyesbodzási SE 6–0

Gádoros SE 4–0

Nagyszénás SE 2–1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában