Küzdelem Napja - galéria, videó

2018.03.17. 10:40

Osztották a pofonokat a gyulai küzdősportgálán

Nagykanizsára és Szegedre került a gyulai Küzdelem Napja küzdősport gálán gazdára váró öv: az ötórás rendezvény főmérkőzésén a GBF ökölvívó világszervezet nemzetközi címét Detre Gábor nyerte a gyulai Bimbó Lajos ellen. A WFC MMA magyar bajnoki címét Székács Ádám szerezte meg a békéscsabai East Warriors harcosa, Vincze Krisztián ellenében.

Gajdács Pál

A hagyományosan a nemzeti ünneppel összekötött pénteki esti gyulai rendezvényre – melyet a küzdősportokhoz erősen kötődő Görgényi Ernő Gyula polgármestere nyitott meg – dugig megtelt a gyulai Prohászka Zsolt Tornacsarnok, már az ültető mérkőzéseket sok száz néző figyelte.

A szervezők eredetileg 22 K1, MMA, WMMA, kempo és ökölvívó párharcot hoztak össze, ám sérülések, és egy baleset miatt több csata is elmaradt. Bár a bősi Hódosi Nikolas és az east warriorsos Hocz Csaba MMA-csatájára azért sokan kíváncsiak lettek volna, ám előbbi baleset miatt nem érkezett meg Gyulára, így a WFC MMA nemzetközi bajnoki övéért majd egy későbbi időpontban csapnak össze.

Igazi csemegét jelentett a szegedi Székács Ádám és Vincze Krisztián (East Warriors) MMA-ütközete. A mérkőzésre kellőképpen ráhangolódott felek hamar-gyorsan földre kerültek, szinte végig lent zajlott a küzdelem, amely a szabályok szerinti két menetben nem hozott döntést, következett az extramenet, melyben már Székács volt a jobb.

– Az extramenet előtt ikszre adtam volna a mérkőzést, de ez már történelem. Vegyes érzelmek vannak bennem, de ma este mindenki odatette magát – hangzott Kiss Károly, a békéscsabai East Warriors edzőjének rövid summázata.

A tízmenetesre tervezett főmérkőzésen a 34 éves Bimbó Lajos a nála fél fejjel alacsonyabb Detre Gáborral mérkőzött. A kezdeti „ismerkedés” után egy brusztolós ringcsatát láthattunk, melyben a szívósan küzdő Bimbó ment előre szakadatlanul, ám közben sok pofont be is szedett. A technikás, az ütések elől jól elmozgó Detre láthatólag jól bírta a gyűrődést és a kilencedik menet közepéig Bimbó is, aki egyszer földre került, majd néhány másodperccel később ismét, s ezzel el is dőlt a párharc sorsa.

Nem lehetnek elégedetlenek a másik békéscsabai szakosztály, az Energy Gym részéről, hiszen a ringbe küldött K-1-es harcosaik nem vallottak szégyent. Kliment Kristóf egybehangzó pontozással, Flack Márk a 2. menetben technikai K. O.-val és a nap egyik legjobb K-1-es mérkőzésén Mármarosi Patrik, a kiváló David Scurtu ellen 2:0-s pontozással győzedelmeskedett.

A kevert WMMA szabályrendszerben lépett szorítóba Hegedűs Máté (East Warriors) és a budapesti Keszi Máté, megjósolni is lehetetlen volt, hogy a végén kinek emelik magasba a kezét. Hol az egyik, hol a másik fiú került alulra a földharc során, a végén egy karfeszítéssel mégis a csabai győzött. Ugyanebben a szabályrendszerben találkozott egymással a debreceni Rost Valter és Brizs Bence (Halmi Team). A kiegyenlített meccsen a pontozók nem tudtak dönteni, extramenet következett volna, amit nem vállalt a hajdúsági, így Brizst hirdették ki győztesnek.

Édesapja után a profik táborába lépő békési ifj. Surman Zoltán egy amolyan felhozó mérkőzést vívott a szintén a Surman Boxin Team-ban öklöző Mucsi Imrével. Találkozójuk idő előtt véget ért, a reményteljes karrier előtt álló ifj. Surman javára.

A nap legrövidebb ütközetét a romániai Suru Bogdan és Csibi Gergely (Halmi Team) vívta MMA-ban, utóbbi 39 másodperc alatt hatástalanította ellenfelét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában