labdarúgás

2018.07.19. 19:21

Az utolsó percben lőtte a győztes gólt az Arad

Kellemes futballidőben kezdődött a találkozó, amelyen a hazaiaknál a fiataloknak adott lehetőséget Boér Gábor vezetőedző.

V. L.

Békéscsaba 1912 Előre—UTA Arad (román) 1—2 (1—0)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 150 néző. V.: Hanyecz B. Békéscsaba: Ribánszky (Czinanó, as 62.) — Dávid, Nagy S. (Seres, a 46.), Babinyecz, Zahorán — Hursán (Váradi, az 56.), Mezei (Mácsai, a 61.), Lustyik (Styecz B., a 72.) — Máris (Viczián, az 53.), Tóth D., Szalai. Vezetőedző: Boér Gábor. Arad: Boldea — Costin (Dan, a 81.), Manea, Samba, Copaci (Vadrariu, a 71.) — Stahl, Petris (Matei, a 39.), Enescu (Oprea, a 71.), Tanase (Juga, a 60.) — Petra (János, a 65.), Pop (D. Popa, a .60.) Vezetőedző: Popa Ionut.

30. perc: csabai szabadrúgás után Hursán elé került a labda, a középpályás 12 méterről a jobbösszekötő helyéről lőtt a kapuba, 1—0.

64. perc: a vendégek végeztek el szögletet, Enescu beadása után a csereként beállt Matei hat méterről fejelte a labdát a csabai kapu bal felső sarkába, 1—1.

90. perc: János ment el a baloldalon, középre adta a labdát, és a tisztán érkező Vadrariu 13 méterről a hazai kapu jobb oldalába küldte a labdát, 1—2.

Fotó: Imre György

Kellemes futballidőben kezdődött a találkozó, amelyen a hazaiaknál a fiataloknak adott lehetőséget Boér Gábor vezetőedző. A két második ligás csapat találkozóján az első negyedórában a két 16-os között pattogott a labda, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. A 21. percben a lila-fehérek MTK-tól kölcsönbe érkezett új szerzeménye, Mezei került gólhelyzetbe, de a kapus bravúrral védett. A 30. percben megszerezte a vezetést az Előre. A folytatásban Zahorán bombája után Tóth D. került helyzetbe, de Boldea szögletre mentett.

Fordulás után bátrabban kezdett a vendégcsapat, majd mindkét oldalon sorra jöttek a cserék. A 64. percben az aradiak a csereként beállt Matei fejesével egyenlítettek. Ezt követően mindkét csapat a győztes gólra törekedett. A 81.percben Styecz lőtt fölé. A hajrában a csabaiak többet támadtak, és az utolsó percben sokan fenn ragadtak, egy gyors kontra után a vendégek a cserejátékos, Vadrariu révén megszerezték a győztes gólt.

A látottak alapján, a végig küzdelmes mérkőzésen a fiatalokat szerepeltető Békéscsaba nem érdemelt vereséget. Az Előre szombaton 17 órakor a Kórház utcában az NB III-as Jászberényt fogadja felkészülési mérkőzésen.

Boér Gábor: – Nagyon jó benyomásaim vannak a mérkőzéssel kapcsolatban, hiszen nagyon fiatal csapattal álltunk fel, több játékos pihenőt kapott, illetve délelőtt edzett. Akik pályára léptek, jól helytálltak és csupán két olyan labdarúgó volt, aki nem békéscsabai vagy Békés megyei kötődésű – úgy gondolom, hogy ez nagy dolog. Minden olyan dolgot megpróbáltak betartani, amit megbeszéltünk. Jól játszottak, fegyelmezettek voltak és helyzeteket dolgoztak ki egy olyan csapat ellen, amely szerintem jó szintet képviselne a magyar másodosztályban is. Az összkép mindenképpen bizakodásra ad okot, azt viszont sajnálom, hogy a rutintalanság miatt a végén elvesztettük a mérkőzést. Meg kell tanulnunk megnyerni az ilyen mérkőzéseket, még akkor is ha csak egy felkészülési meccsről van szó. Ilyen gólt nem szabad kapni, főleg a kilencvenedik percben. Nyilván nem ez a legfontosabb, de ettől függetlenül sajnálom a srácokat, hiszen 89 percen keresztül nagyon sokat dolgoztak és egy ilyen hiba megbosszulja magát, el tudja venni a jó játék sikerét. Az út továbbra is jó, biztató a jövőkép, de nagyon sokat kell még dolgozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában