Tereplövészet

2024.06.04. 07:47

Semmi sincs veszve, továbbra is tagja a válogatottnak

A verseny második felében sorra szedte össze a hibákat, így leszorult a dobogóról és csak ötödik lett Sutyinszki István a Hunter Field Target (HFT) Magyar Kupa versenysorozat Debrecen-Bánkon minap megrendezett 2. fordulójában.

Gajdács Pál

Sutyinszki István célra tart

A szarvasi tereplövész az idei HFT Európa-bajnokság színhelyén szerepelhetett. Mint elmondta, a pályaépítők közepesen nehéz pályát építettek. Az időjárás megkegyelmezett a versenyzőknek, csak a verseny végén a szétlövéseknél esett pár csepp eső, és a szél sem fújt nagy erővel, csak néha tréfálta meg a lövészeket. 

– A verseny első fele jól sikerült számomra, mindössze egy nagyon távoli kis cél zónájából fújta ki a szél a lövésemet, valamint egy belógó fűszálat eltalálva hagytam ki egy távoli célt – elevenítette fel a versenyen történteket Sutyinszki István. – Sajnos a második felében sorra szedtem be a hibákat, kihagytam egy álló célt, valamint négy fekvő távolságát túlbecsültem, így ezeknek fölé lőttem. Annak örültem, hogy az összes térdelő célt lelőttem, és az állókból is csak egyet hagytam ki. A versenyt végül hét hibával, negyvenhárom ponttal zártam, ami az ötödik helyre volt elég.

Megjegyezte, hogy az eredmény miatt csalódott, de vigasztalja, hogy még így is benne van nemzeti csapat legjobb hat tereplövésze között.

A HFT Magyar Kupa versenysorozat következő fordulóját a tatabányai lőtéren rendezik meg június 23-án. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában