Sakk

2024.06.06. 08:08

Leszkó Bence a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

A Körcsarnokban rendezte meg a Magyar Sakkszövetség a Budapesti Tavaszi Fesztivál nemzetközi sakkversenyt, amelyen három csoportban több mint 340 sakkozó mérte össze tudását. A viadal díjalapja 9,5 millió forint volt. 

Verasztó Lajos
Leszkó Bence, sakk, eredmény
Fotó: Shutterstock

A 9 fordulós versenyen az A csoportban 34 ország, 210 sakkozója ült  asztalhoz, köztük 25 nemzetközi nagymester (GM), két női nemzetközi nagymester (WGM), 44 nemzetközi mester (IM) és 68 FIDE-mester (FM). 

Ott volt a mezőnyben a 21 éves orosházi Leszkó Bence FIDE-mester, aki a berentei klub játékosa. A fiatal sakkozó az erős mezőnyben három győzelemmel, három döntetlennel, három vereséggel 4,5 pontot gyűjtött, és ezzel a 110. helyen végzett, és értékszámát tizenöttel növelte.  

A viadalt az izraeli Yahli Sokolovsky nemzetközi mester nyerte 7 ponttal, a legjobb magyar Kozák Ádám, a Paksi Atomerőmű nemzetközi nagymestere 6,5 ponttal a kilencedik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában