Labdarúgás - NB III-as osztályozók

2024.06.04. 12:05

A Bánk-Dalnoki LA csapatát kapta a Termál FC

A Magyar Labdarúgó Szövetségben kedden kisorsolták az NB III-as osztályozók párharcait. A Gyulai Termál FC csapatának a nógrádi bajnokkal kell megvívnia oda-visszavágós párharcát a harmadosztályú tagságért.

Bakulya Mihály

Az osztályozón ennél a meccsnél biztosan nehezebb dolguk lesz a gyulai labdarúgóknak. Fotó: Kiss Zoltán

Az évek óta érintetlen szabályok szerint a 20 megyei bajnokságból 10 csapat nyer jogot arra, hogy a következő évben az NB III-ban indulhasson. A tavaly bevezetett újítás szerint amennyiben a bajnokok nem kívánnak feljutni, vagy nem rendelkeznek érvényes licencel, abban az esetben a második és harmadik helyezettek vehetnek részt a rájátszásban. Ezzel a „könnyítéssel” is csak 16 csapat vállalta az országban az osztályozós részvételt. 

labdarúgás, csapat, forduló
Az osztályozón ennél a meccsnél biztosan nehezebb dolguk lesz a gyulai labdarúgóknak. Fotó: Kiss Zoltán

Négy vármegye távol maradt

Bács-Kiskun- és Somogy (már tavaly sem vettek részt) mellett Győr-Moson-Sopron és Zala vármegyét nem képviselte egyetlen gárda sem. Ennek megfelelően 16 együttest sorsoltak párba, a maradék négynek nem kell osztályozót játszania. A sorsolás úgy hozta, hogy a gyulaiak nevét tartalmazó gömböt hetedikként húzták ki az üveg urnából, azaz hazai környezetben kezdhetik a párharcot. Velük párba a Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia került. A nógrádi együttes második helyen végzett bajnokságában, de a Karancslapujtő visszalépésének köszönhetően jogot nyert az osztályozóra. Az ellenfél „rutinos osztályozós” gárda, hiszen két évvel ezelőtt is volt már benne része. Akkor sikerült feljutnia a harmadosztályba, de újoncként nem tudta megvetni a lábát a Közép csoportban.

Elégedettek a sorsolással

– A Csepelt és a Dunaharasztit mindenképpen szerettük volna elkerülni, mert az ő hírnevük tekintélyt parancsol, ami sikerült is. A hab az lett volna a tortán, ha játék nélkül tudunk osztályt váltani és pihenőre küldhettük volna a labdarúgóinkat, így viszont egy héttel kitolódik az idény. A sorsolást kedvezőnek tartom, bár az ellenfélről pillanatnyilag kevés információ áll rendelkezésemre, az előttünk álló napokban azonban igyekszünk minél jobban feltérképezni, hogy szombatra tisztában legyünk az erősségeivel, illetve a sebezhetőségeivel – fogalmazott a sorsolás ismeretében Vincze Gyula, a Termál FC technikai vezető.

Az osztályozók párosítása 

Monostorpályi SE (Hajdú-Bihar)–Füzesabonyi SC (Heves), Tiszaföldvár SE (Jász-Nagykun-Szolnok)–Villány TC (Baranya), Csepel TC (Budapest)–Tatai AC (Komárom-Esztergom), Gyulai TFC (Békés)–Bánk-Dalnoki Labdarúgó Akadémia (Nógrád), Mátészalkai MTK (Szabolcs-Szatmár-Bereg)–Dunaharaszti MTK (Pest), Ózd-Sajóvölgye (Borsod-Abaúj-Zemplén)–Balatonalmádi SE (Veszprém).
Erőnyerők: Szegedi VSE (Csongrád-Csanád), MÁV Előre-Főnix (Fejér), Bonyhád VLC (Tolna), Szombathelyi Haladás (Vas).
A játéknapok: június 8., szombat 15.00 és június 12., szerda, 17.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában