Labdarúgás

2023.05.30. 12:19

A vasi bajnokkal osztályoz az Orosháza

A Magyar Labdarúgó Szövetségben kedden kisorsolták az NB III-as osztályozók párharcait. Az Orosházi MTK-ULE csapata a vasi aranyérmessel vív oda-visszavágós párharcot a harmadosztályú tagságért.

B. M.

A Végegyháza elleni bajnoki rangadót követően ismét sok néző előtt játszhatnak az orosháziak.

Fotó: Bohus Krisztián

Az évek óta érintetlen szabályok szerint a 20 megyei bajnokságból 10 csapat nyer jogot arra, hogy a következő évben az NB III-ban indulhasson. Frissen bevezetett újdonság, hogy amennyiben a bajnokok nem kívánnak feljutni, vagy nem rendelkeznek érvényes licencel, abban az esetben a mezőnyök második és harmadik helyezettjei is részt vehetnek a rájátszásban. Szűkebb pátriánkban is ez történt. Az aranyérmes Végegyháza nem váltott ki licencet, így az osztályváltás lehetősége automatikusan az Orosházára szállt át. Összesen 18 csapat vállalta az osztályozós részvételt, csak Bács-Kiskun- és Somogy vármegyét nem képviselte egyetlen gárda sem. Ennek megfelelően 16 csapatot sorsoltak párba, a maradék kettőnek (Martfű, Sopron) nem kell osztályozót játszania. A sorsolás úgy hozta, hogy az orosháziak nevét tartalmazó golyót elsőként kihúzták az üveg urnából, velük pedig a Szombathelyi Haladás VSE együttese került azonos párba. A vasiak igen szoros versenyfutásban nyerték vármegyéjük küzdelmeit, mivel pontazonosság mellett, egyetlen plusz góllal bizonyultak jobbnak a Király SE gárdájánál. A párharc első mérkőzésére a Mátrai Stadionban kerül sor.

– Kevés ismerettel rendelkezünk a szombathelyiekről és a vas megyei bajnokság erejéről, így azután valamilyen szinten az ismeretlenbe ugrunk. Talán szerencsésebb lett volna idegenben kezdeni, de ha már így alakult, akkor bízunk benne, hogy vasárnap ismét megtelik majd a Mátrai Stadion. A rendelkezésünkre álló időben próbálunk minél több információt begyűjteni az ellenfélről, és igyekszünk minél jobb eredményt elérni, hogy legyen sanszunk a feljutásra a visszavágó során is – fogalmazott a sorsolás ismeretében Tóth-Kása Sándor, az OMTK-ULE elnöke.

Az osztályozók párosítása: Orosházi MTK-ULE 1913–Szombathelyi Haladás VSE, Pápai Perutz FC–Gyöngyösi AK, Rákospalotai EAC–Kállósemjén SE, Semjénháza SE–FC Dunaföldvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Mohácsi TE 1888–Dunaharaszti MTK, Salgótarjáni BTC–Nyergesújfalu SE, Monostorpályi SE–Cigánd SE. A hivatalos játéknap június 4., vasárnap, 17.00.

Rájátszás nélkül feljutott az NB III-ba: Martfűi SE, Caola SC Sopron. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában