Sakk

2024.05.03. 13:09

Ifj. Balog Imre megvédte bajnoki címét

Győrben, a Széchenyi István Egyetem adott otthont május elsején a sakkozók magyar egyetemi és főiskolai egyéni országos bajnokságának, melyen az intézmények hallgatói mellett, az egyetemek és főiskolák oktatói is részt vehettek.

Verasztó Lajos

Ifjabb Balog Imre megvédte előző évi címét

Fotó: Luka Rifelj

A hétfordulós versenyen 53 sakkozó mérte össze tudását, köztük egy nemzetközi nagymester (GM), három nemzetközi mester (IM), tizenegy FIDE-mester (FM), két női nemzetközi mester (WIM), és egy női FIDE-mester (WFM). 

A Budapesti Corvinus Egyetem doktori iskolájának hallgatója, a békési származású ifj. Balog Imre nemzetközi nagymester hat győzelemmel, és egy vereséggel fél pontos előnnyel nyerte a bajnoki címet, ezzel megvédte tavaly Debrecenben szerzett elsőségét. 

Az élcsoport végeredménye: 1. Ifj. Balog Imre (GM, Budapesti Corvinus Egyetem) 6 pont, 2. Borhy Marcell (IM, ELTE) 5,5, 3. Karácsonyi Gellért (IM, Budapesti Corvinus Egyetem) 5,5. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában