Labdarúgás - Vármegyei II./A osztály

2024.04.21. 23:37

Vendégként nyert a Mezőberény és a Szabadkígyós

A Vármegyei II./A osztályú labdarúgó-bajnokság 20. játéknapjának vasárnapi mérkőzésein egy hazai és két vendégsiker született. A csabai vasutasok kötelező jellegű győzelmet arattak a sereghajtóval szemben ellen. Pontban fele annyi gól született a másik két helyszínen, eltérő elosztásban, de Csabacsűdön és Orosházán is a látogatók felé billent a mérleg nyelve.

Bakulya Mihály

Az első csapattól kikölcsönzött Miszlai László két gólja is kevés volt az orosháziak pontszerzéséhez vasárnap. Fotó: Bohus Krisztián

Békéscsabai MÁV SE–Mezőkovácsházi TE 10–0 (6–0)
Vármegyei II./A osztályú labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 50 néző. Vezette: Gyebrovszki György.
Békéscsabai MÁV: Bócsik – Lévai, Erdélyi (Ádász), Morva (Demeter), Sipiczki, Takács K., Petri (Gedó), Zsömbörgi (Takács L.), Zsibrita, Szarka, Kovács Gy. Mb. edző: Braun Attila.
Mezőkovácsháza: Szokircsák – Csurár, Kovács M., Gulyás (Hlobocsányi), Szabó K., Almádi, Ondos, Bessenyei F., László, Blahó, Krajcsi. Edző: Matuz Tamás.
Gólszerző: Zsömbörgi (10.), Sipiczki (20., 42., 52., 69.), Erdélyi (25.), Kovács Gy. (32., 71.), Petri (45.), Morva (54.).
Dohányos Zoltán: – Könnyed játékkal hoztuk a kötelezőt. Örülök annak, hogy az eddig kevesebbet játszók is szóhoz juthattak!
Matuz Tamás: – Köszönöm szépen annak, aki ma megtisztelte a csapatot azzal, hogy eljött! Megérdemelt hazai győzelem, még ilyen arányban is!

Sztankó Péter

 

OMTK-Rákóczi–Mezőberényi LE 2–3 (2–2)
Orosháza, 70 néző. Vezette: Bozó Norbert.
Orosháza: Salka – Czinkóczki, Janicsek, Berta, Bánki-Horváth P. (Valach), Szabó Áron, Kocsis (Szőke), Bok (Kun-Szabó), Szűcs, Miszlai, Halász. Edző: Bodzás Ádám.
Mezőberény: Rau – Gézárt, Tóth J., Szabó Zs., Durkó, Olej T., Kajlik (Eged), Gschwindt (Székely), Kanó, Burai (Rónai), Adamik. Edző: Gézárt Zoltán.
Gólszerző: Miszlai (35., 39.), ill. Durkó (12., 22., 73.).
Bodzás Ádám: – Sokat birtokoltuk a labdát, de rendre rossz döntéseket hoztunk a támadó harmadban, amit a kiválóan kontrázó ellenfelünk kíméletlenül kihasznált. A mérkőzés utolsó harmadában több lehetőségünk is volt előbb a vezetés, majd a bekapott gól után az egyenlítés megszerzésére, de sajnos ezek kimaradtak.
Gézárt Zoltán: – Egy megye-egyes játékosokkal jól megerősített Orosházát sikerült legyőzni. Gratulálok a fiatal csapatomnak!

Betkó Tamás

 

Csabacsűdi GYLSE–Szabadkígyósi SZSC 1–4 (1–2)
Csabacsűd, 120 néző. Vezette: Rubás Zoltán.
Csabacsűd: Rohony – Hajdú (Pecnyik), Sovány, Viszkok G. (Novodomszky), Varga T., Kiss G. (Tasi), Király, Sándor, Jelen, Gerhát, Styecz (Fügedi). Játékos-edző: Boér Zsolt.
Szabadkígyós: Bacsa – Sebestyén Antal (Maglóczki), Ancsin, Alb, Milek, Lászik (Mócz), Faragó, ifj. Szabó Z., Somogyi (Börcsök), Frankó (Hegedűs), Sebestyén M. (Szilágyi). Játékos-edző: ifj. Szabó Zoltán.
Gólszerző: Gerhát (12.), ill. Faragó (18.), Lászik (38.), Milek (62.), Börcsök (72.).
Boér Zsolt: – A mérkőzés képe alapján ennyi nem volt a két csapat között, hiszen egy-kettes állásnál nekünk kifelé pattant a kapufáról a labda, a túloldalon pedig befelé. Az ellenfélben játszó két enbés-szintű játékos jelentette a minőségbeli különbséget.
Ifj. Szabó Zoltán: – Az eredmény tükrözi a játék képét. Végig kontroll alatt tartottuk a találkozót és ez most a szerzett gólokban is megmutatkozott. Igazi csapatmunka volt ez, dicséretet érdemel valamennyi játékosunk.

Benka Viktor

Következik

21. forduló. Április 27., szombat, 13.30: Mezőberényi LE–Békéscsabai MÁV SE, Mezőmegyer SE–OMTK-Rákóczi. 17.00: Elek USE–Békésszentandrási HMSE, Kondorosi TE–Dobozi SE, Szabadkígyósi SZSC–Békési FC, Mezőkovácsházi TE–Füzesgyarmati SK II., Dévaványai SE–Csabacsűdi GYLSE.

 

Mesterlövészek

21 gólos: Szabó Erik István (Dévaványa)

15 gólos: Rafaj Milán Barnabás (Kondoros)

14 gólos: Kardos Imre Tamás (Békés)

13 gólos: Durkó László (Mezőberény)

12 gólos: Halász Zsombor Zoltán (Orosháza)

10 gólos: Balázs Attila (Békés), Kasznár Márk (Elek)

9 gólos: Balog Krisztián (Mezőmegyer), Mladonyiczki Péter (Kondoros), Takács Márk Csaba (Kondoros)

8 gólos: Kovács György (Békéscsabai MÁV), Rafaj Roland (Kondoros), Váczi Roland (Doboz)

 

A szombati mérkőzések összefoglalója:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában