Asztalitenisz

2024.04.05. 11:21

Szántosi Dávid párosban U19-es magyar bajnok

Budapesten, az Ormai László Csarnokban rendezte meg a MOATSZ a 2024. évi U19-es egyéni és páros bajnokságot, amelyről természetesen nem hiányoztak a legtehetségesebb vármegyei fiatalok sem. A legsikeresebben Szántosi Dávid szerepelt, aki mindenféle medálból begyűjtött egyet.

Verasztó Lajos

A Szarvasi Körös ASE játékosa vegyespárosban a pécsi Nagy Rebekával az oldalán a nyolc közé jutásért 3:0-ra verte a Kancsár Péter, Czeglédi Dorka (KSI, ASE Orosháza) duót, 3:2-re győzte le a Moravcsik Gellért, Molnár Kendra (Budaörsi SC) kettőst. Az elődöntőben Fodor Csaba (KSI), és a debreceni színekben versenyző tótkomlósi származású, Hudák Dorina pár ellen nyertek 3:1-re Szántosiék, a fináléban viszont 3:1-re alulmaradtak a soltvadkerti Lei Balázs és Tanács Nóra duójával szemben, ezzel pedig ezüstérmet szereztek. Ugyanitt a 16 közé jutásért a Gőgös Martin, Szilágyi Lívia (Celldömölk, Békési TEAM) kettős 3:2-re kapott ki a Fegyver Zsombor, Barcsai Sophie (KSI, Győr) duótól.

Szántosi Dávidék a dobogó tetején. Fotó: MOATSZ
Fotó: Picasa


Leány egyéniben Czeglédi Dorka csoportelsőként jutott a főtáblára, de a 16 közé kerülésért 3:1-es vereséget szenvedett a pécsi Szuhanyik Grétától. Szilágyi Lívia hasonló módon járt. Csoportelső lett, ám a főtáblán az első körben 3:1-re kikapott a pécsi Pétery Johannától. Párosban együtt szerepelt a két lány. A nyolc közé jutásért lejátszott meccsüket 3:1-re meg is nyerték  a kecskeméti Galamb Nóra, Szeibert Henriette kettős ellen, a folytatásban azonban ilyen arányban alulmaradtak a Barcsai Sophie, Dohoczki Nóra (Győr, Budaörs) duóval szemben és lemaradtak az éremről.
A fiúknál egyéniben Szántosi Dávid a főtáblán 3:0-ra győzte le a debreceni Hegyi Pétert, majd a celldömölki Gőgös Martin ellen nyert szett veszés nélkül. Az elődöntőbe jutásért 3:0-ra verte a pécsi Pálos Gergőt, a finálé küszöbén azonban elbotlott 3:2-re Lei Balázs ellenében és bronzérmet nyert.
Párosban Szántosi a Yorgos SE játékosával, Kizakisz Georgiosszal állt asztalhoz. Az első meccsükön egy nyírbátori duót győztek le 3:0-ra, majd hasonló különbséggel verték az Orosz Kolos, Bíró Patrik (Sopron, Ajka) párt. Az elődöntőbe jutásért a szegedi Kasa Zsombor, Kókai Ákos kettős ellen nyertek 3:0-ra, majd a Fodor Csaba, Vörös Balázs (KSI) duóval szemben 3:2-es sikerük már a finálét jelentette számukra. Ott a korosztályos világbajnok soltvadkerti Lei Balázs, és klubtársa Szabó Lénárd ellen jó játékkal győztek 3:0-ra, így Fest Attila edző tanítványa országos bajnok lett a társával.
A szarvasi Demeter Lehel ASE játékosai közül egyéniben Hortobágyi Bálint, Magyari Milán és Posgay Brunó csoportjában harmadik lett, és nem jutott főtáblára. Párosban a Magyari Milán, Posgay Brunó duó a 16 közé jutásért 3:1-re kapott ki a Fegyver Zsombor, Lindner Zétény (KSI, Dunakeszi) kettőstől,  Hortobágyi Bálint pedig a soltvadkerti Frank-Sánta Erikkel alkotott párt, de az első körben 3:1-es vereséget szenvedett a szombathelyi Horváth Gábor, Poór Patrik duótól.

Verasztó Lajos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában