Röplabda

2024.04.15. 15:03

Kijutott az Eb-re az U18-as válogatott

Kivívta az Európa-bajnoki szereplés jogát az U18-as női röplabda-válogatott. Horváth András csapata az olaszországi Cavalesében előbb pénteken Szlovákiát, majd másnap Koszovót is legyőzte, s bár vasárnap a házigazda Olaszországtól kikapott, a második hely így is kijutást ért, mivel a többi csoportban kedvezően alakultak az eredmények.

Gajdács Pál

A magyar válogatottat három békéscsabai játékos is erősítette: Fekete Ramóna, Gajdács Lina (aki a nemzeti csapat kapitánya volt) é Nánási Zoé. 

A korosztályos válogatott Szlovákiát 3:1-re (21, 12, -17, 17) múlta felül. A meccs legjobbja a 23 pontos Zsombók Eszter volt, aki 7 (!) ászt is nyitott. Gajdács Lina 10, Fekete Ramóna 5 pontot szerzett.

Koszovó ellen 3:0-ra (15, 13, 12) diadalmaskodtak a magyarok, Gajdács 11, Fekete 7 egységet hozott össze. A kontinens egyik legjobbjának számító olaszok ellen három játszmában maradtak alul a lányok. Gajdács Lina 7 pontig jutott a liberó szerepkörében Nánási Zoé is pályára lépett.

A válogatott kerete: Németh Luca, Zsombók Eszter, Zsombók Anna, Teleki Anna, Csereklye Zsófia, Piros Janka, Pampuch Gréta, Gajdács Lina, Nagy Emese, Szabados Emma, Nánási Zoé, Pusztai Lilien, Fekete Ramóna, Klein Maja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában