Kézilabda

2024.04.08. 09:27

Győzött és az élre állt az NB II.-ben a CSIKO SE Orosháza

Az Üllőn sikeres hétvégét záró CSIKÓ SE Orosháza állt az élre az NB II.-es férfi kézilabda-bajnokságban, miután az eddigi éllovas Mezőtúr váratlanul kikapott a Mizse KC otthonában.

Gajdács Pál

Női vonalon két előrehozott mérkőzéssel folytatódott az NB II.-es rájátszás. A Gyula fontos győzelmet könyvelhetett el Inárcson és – bár egy mérkőzéssel többet játszott – pontszámban beérte az első helyen álló ENUSE együttesét. A helyzetek tömkelegét elhibázó Békéscsabai ENKSE U21-es gárdája nem bírt kecskeméti vendégével.

kézilabda, eredmények, sikeres hétvége
Az orosházi Pásztor Máté (labdával) négy góllal vette ki a részét a győzelemből Fotó: Zsedényi Péter

Székács KE–FISE-Újkígyós 34–27 (18–15)

NB II.-es mérkőzés. Férfi, felsőház. Törökszentmiklós, 250 néző. V.: Babidorics, Reszegi.

Újkígyós: Kiss N. – Harangozó 1, BALOGH J. 6, KÁDAS 5 (2), Fekete G. 4, Hajgató 2, Farkas Balázs 2. Csere: Ecker, Kecskeméti (kapusok) Endrei, Gábor 3, IVANICS 4, Müller, Varga V. Edző: Szabó Zsolt. A Törökszentmiklós legjobb dobója: Holló 8. Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

Szabó Zsolt: – Jó tempójú kézilabdát játszottunk, de sajnos nem tudtuk ezt kihasználni. Védekezésben, de főképp támadásban kritikus pillanatokban többször hibáztunk, ez pedig a felsőházi ellenfelek ellen nem fér bele.

Üllői KSE–CSIKO SE Orosháza 23–31 (12–14)

NB II, férfi, felsőház. Üllő, 80 néző. V.: Obermayer, Vindis. 

Orosháza: Pajkó – Szász 12 (7), Pásztor M. 4, Borbély 3, Simon 2, Ambrus 3, Lászlai 1. Cserék: Árgyelán (kapus), Szöllősi 1, Héjja 1, Nadicsán, Míg 1, Nagy Konrád, Pásztor Á. 1, Farkas S., Nánási 2. Játékos-edző: Héjja Ádám. Az Üllő legjobb dobója: Tóth K. 7. Kiállítások: 14, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 8/7.

Héjja Ádám: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Ez egy fizikális, küzdelmes mérkőzés volt. Már az első tíz percben eldönthettük volna a találkozót, de jöttek a hibák elöl is és hátul is. Ennek ellenére végig kézben tartottuk a találkozót. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien elkísértek minket Üllőre is, és hogy szuper hangulatot varázsoltak a csarnokba. 

Kondorosi KK–Dabas KC II. 35–39 (18–19)

NB II, férfi, alsóház. Kondoros, 80 néző. V.: Herceg, Piller. Kondoros: Sztancsik – Istenes L. 2, Papp K. 8 (4), Polgár 10, Branyiczki 5, Lőrinczi 6, Gazsó 3. Csere: Pankotai (kapus) 1, Kasnyik V., Kasnyik T., Istenes I., Guba. Edző: Kósa Balázs. A Dabas legjobb dobója: Brucker 15 (1). Kiállítások: 14, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1.

Kósa Balázs: – Az akarat, küzdelem és helyenként a jó játék is megvolt. A pontszerzéshez azonban sokkal kevesebb technikai hibát kell elkövetnünk. 

További eredmény: PLER-Budapest U21–Optimum Solar-Békési FKC 39–31 (19–15).

Inárcs-Örkény KCE–CZ-Gyulasport 28–36 (13–22)

NB II, női, felsőház. Inárcs, 60 néző. V.: Lipcsei, Serfőző. 

Gyula: Mike – SZABÓ K. 4, Gelegonya, Németh Cs. 2, KOVÁCS SZ. 9 (1), Ilyés 5, LUKÁCS 11. Csere: FARKASINSZKI 3, Miklya, Szögi 1, Kiss V. 1, Nagy P., Boruzs, Kertes. Edző: Zöldi-Tóth Katalin. Az Inárcs-Örkény legjobb dobója: Szarvas 10 (1). Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1.

Zöldi-Tóth Katalin: – Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, de ahogy a védelem összeállt, onnantól szépen fokozatosan növelni tudtuk az előnyünket. A második félidőben sok volt a hiba, ezen a jövőben javítani kell!

Békéscsabai Előre NKSE–Kecskeméti NKSE 24–28 (14–16)

NB II, női, felsőház. Békéscsaba, 80 néző. V.: Juhász I., Szilágyi G. 

Békéscsaba: Madera-Domokos – Károlyi, Ádász 4, Udvari 5 (1), Ancsin 6, Weigert 6, Krajcsó. Csere: Triffa (kapus), Kovács K., Varga H. 1, Téglás, Baukó, Balog K., Gajdács 2, Kiss F. Edző: Fábián Csaba. A Kecskemét legjobb dobója: Jámbor-Herceg 9. Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 0/0.

Fábián Csaba: – Jól kezdtünk, az első félidő nagy részében előnyben is voltunk, de rossz döntések miatt még ebben a játékrészben átvette a vezetést a Kecskemét. A második félidőben volt lehetőségünk bőven, de rengeteget hibáztunk, két hetes is kimaradt. Ha két napig játsszuk a mérkőzést, akkor sem nyerünk, annyira dekoncentráltak voltunk. Pontokat ajándékoztunk a Kecskemétnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában