Csorvás

2024.05.15. 10:31

Edison Klub: kipróbálhatták a robotkart is

Két tehetséges fiatal, az egyetemista Szatmári Zalán és Szluka András fejlesztettek egy Learn-o-bot Robotic Arm elnevezésű robotkart. A 14 éven aluli gyerekek számára tervezték, hogy önállóan össze tudják rakni és működtetni. A hétvégén a Csorvási Edison Klubban találkoztak a klubtagokkal, hogy kipróbálhassák a robotkart.

Csete Ilona

A robotkar, ami oktatást segítő eszköz lehet. Fotó: BMH

Csorváson az Edison Klub hévégi foglalkozása rendhagyó volt a diákok számára. Szatmári Zalán üzemmérnök informatikus hallgató és Szluka András programtervező informatikus –aki a mesterképzésben vesz részt– ellátogatott egy fejlesztés alatt álló termékmintával a fiatalokhoz. Ez a projekt a Learn-o-bot, ami tavaly az Edison Kids ötletversenyén 2. helyezést ért el több mint 150 nevező közül. 

Edison Klub
Edison klub: két egyetemista fejleszti a robotkart, az edisonosokhoz vitték kipróbálni. Fotó: BMH

– A fiúk egy oktatást segítő eszközön dolgoznak, amely egy összeépíthető robotkaron keresztül segít megismerkedni a gyerekeknek a gépészet, a mechatronika és az informatika alapjaival – mesélt a különleges napjukról Murvai József, az Edison Klub vezetője. 

Edison klub: promóciós videó forgatásán vettek részt

A klubtagok egy promóciós videó forgatásán vettek részt, amelyet az alkotók egy Branch kampányban használnak majd. Az pedig azt szolgálja, hogy a közösség erejével pénzt gyűjthessenek a projekt megvalósításához. Ha sikerül elérni a céljukat, a terméket a nagyközönség számára is megvásárolhatóvá teszik, hogy az oktató videóik segítségével minden érdeklődő össze tudja majd állítani a robotkart. 

Az oktató videókban továbbá elmagyaráznak majd alapvető elektronikai ismereteket is, így olyanok számára is élménnyé teszik az összeszerelés folyamatát, akik korábban még nem próbálkoztak hasonló dologgal. Céljuk az, hogy a tantervben legtöbb esetben alulreprezentált, vagy nem elég komolyan tartott informatika és technika órákat a termékük segítségével kiegészítsék, és hasznos tudást adjanak a vásárlóknak.

András és Zalán videója elkészült, a csorvási gyerekekkel együtt nagy élmény volt minden résztvevő számára a rendhagyó klubfoglalkozás.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában