Kosárlabda - NB I./B

2024.04.25. 11:45

Előnyt szereztek a békéscsabai kosarasok

Egy lépéssel közelebb került az NB I. B-s tagsága meghosszabbításához a békéscsabai kosárlabdacsapat, amely a bennmaradásért folytatott párharc szerdai első mérkőzésén, hazai pályán biztosan győzte le a Pénzügyőrt. A csata szombaton a fővárosban folytatódik, illetve a viharsarkiak sikere esetén le is zárul

Bakulya Mihály

Vágvölgyi Ákos beszállója kiválóan sikerült

Fotó: Bencsik Ádám

Békéscsabai KK–Pénzügyőr SE 92-78 (25-18, 27-17, 21-25, 19-18)

NB I. B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Zöld csoport, rájátszás. Békéscsaba, 200 néző. Vezette: Balogh Gy., Drenyovszki, Marton.

Békéscsaba: Balog 5/3, Varga Á. 9, VARGA Z. 19/9, HAJDU 13/3, Kurtucz 1. Csere: SUCOV 17/6, Vodila 9, Cvijin 4, VÁGVÖLGYI 12/6, Fábián 3. Edző: Vuk Pavlovics.
Pénzügyőr: KERKAI 16/9, BARÓCSI 20/3, dr. Szekeres 1, Magda 7/3, Horvat 2. Csere: EGERVÁRI 15, TÓTH K. 15, Béres 2. Edző: Király Márió.

A vendégek kezdetben Barócsi Ádám pontjaival rendre kedvezőbb helyzetben voltak, csak a negyed közepén fordítottak a házigazdák egy 9 pontos szériával (19-13), Vágvölgyi remek belépésével. A folytatásban már a NAV-csapat üldözte a BKK-t, de a lendülete 36-30-nál alább hagyott, a csabaiak két Vargája viszont alaposan elkapta a fonalat, és a szünet előtt megszórta a látogatókat, magabiztos előnyt szerezve a második félidőre. A pihenőről visszatérve a fővárosiak kezdtek jobban, tíz pontnál azonban nem tudtak közelebb zárkózni. Erről kezdetben Hajdu és Varga Zalán, később Fábián és Vodila eredményes támadójátéka gondoskodott. A záró negyed is hasonló forgatókönyv szerint alakult, a hazaiaknál Sucov jól időzített triplái rendre meghiúsították a látogatók felzárkózási törekvéseit.

Vuk Pavlovics: – Nagyon jó első félidőt játszottunk, jól védekeztünk és ezáltal sikerült nagyobb előnyt szereznünk, amivel az egész mérkőzésen tudtunk gazdálkodni. Kicsit kiengedtünk a második félidőben koncentrációban, döntéshozatalban, elcsúszott párszor a védekezésünk, de szerencsére ezt is kibírta ma a csapat. Tudtam forgatni a játékosokat, mindenki hozzá tudott tenni. Viszont nem szabad elbíznunk magunkat, kemény mérkőzés vár ránk szombaton. Nyerni szeretnénk idegenben is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában