Vízilabda

2024.03.25. 17:34

Imponáló játékkal nyert a Békéscsaba

Szentesen folytatódott az OB II-es felnőtt vízilabda-bajnokság rájátszása. A békéscsabai csapat a második körben a 17–21. helyért folyó csatározásban a szolnokiakkal és a dunaújvárosiakkal találkozott. Mindkét találkozójukat magabiztosan nyerték, ráadásul imponáló gólkülönbséggel.

Swietelsky-Békéscsaba–Invictus SC Szolnok 18–10 (4–1, 4–3, 6–1, 4–5)

A játékos edző Ajtai Miklós a két mérkőzésen ötször volt eredményes. Fotó: csabapolo.hu/T. Petka Anita


OB II-es mérkőzés, rájátszás, Szentes. V.: Tóth B., Horváth J.
Békéscsaba: Beregszászi – Lukácsi S. 1, Laczó P. 2, Mucsi 2, Zsilák 5 (2), Ajtai 2, Katona 1. Csere: Vozár M. (kapus), Szanyi 2, Borsos 1, Dobos 1, Budai, Pojendán, Szatmári L. 1. Játékos-edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 4/2, ill. 8/4. Büntetők: 2/2, ill. 1/1.
Az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a csabai együttes, amely a magabiztos előny birtokában már az utolsó negyedre egy kissé kiengedhetett, ám győzelme egy pillanatig sem volt kétséges.

Swietelsky-Békéscsaba–Dunaújvárosi Főiskola VE 15–6 (3–1, 3–2, 6–1, 3–2)
OB II-es mérkőzés, rájátszás, Szentes. V.: Szabó N., Tóth B. Békéscsaba: Vozár M. – Szanyi 1, Budai, Mucsi 2, Zsilák 1, Ajtai 3, Katona 4. Csere: Beregszászi (kapus), Lukácsi S., Borsos, Dobos, Laczó P. 1, Pojendán 2, Szatmári L. 1. Játékos-edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 14/8, ill. 12/2. Büntetők: 0, ill. 1/1. Kiállítás cserével: Zsilák, ill. Monori. Kipontozódott: Nagy T., Rónavári.
Csak az első tíz percet tudta szorossá tenni a dunaújvárosi gárda, 3–2-es békéscsabai vezetés után nagyobb sebességbe kapcsolt a viharsarki alakulat, és egy újabb nagy gólkülönbségű és magabiztos győzelmet húzott be.
Ajtai Miklós: – Negyedről negyedre nagyokat harcoltunk, végül sima győzelmeket arattunk. Volt olyan periódus, amikor csak a fiatalok, máskor csak az öregek voltak a medencében, végül keverve is kiálltunk egy-egy negyedre. Minden formációban jól működött a gépezet a jó hangulatú találkozókon.
Az állás 4 forduló után: 1. Szentesi Üdülőközpont 12 pont, 2. Swietelsky-Békéscsaba 9, 3. PTE-Pécsi EAC 6, 4. Dunaújvárosi Főiskola VE 3, 5. Invictus SC Szolnok 0.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában