Röplabda

2024.03.22. 09:58

Swietelsky-Békéscsaba: már nem lehet hibázni

A folytatásban már nem hibázhat a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata az Extraliga elődöntőjében. Az előző három kiírásban ezüstérmes ötszörös bajnok viharsarkiak a kaposvári mérkőzés után szerdán a hazait is elveszítették és vasárnap Somogyban akár már el is dőlhet a párharc. Ezt szeretnék megakadályozni Pintér Andreáék.

Gajdács Pál

Fotó: Imre György

Kulcsfontosságúnak is bizonyulhat a szerdai mérkőzés, amikor 1-1-nél a kaposváriak három szettlabdáját hárítva ötször a Békéscsaba került előnyös helyzetbe, de végül a vendégek kerekedtek felül és a lélektani előnyt kihasználva a negyedik játszmát és ezzel a bajnoki elődöntő második mérkőzését is megnyerték.

A 2024 és 2018 között egymás után öt bajnoki aranyérmet besöprő Swietelsky-Békéscsaba háza táján tudják, milyen döntőt vívni, Somogyban – legalábbis a női vonalon – még csak barátkoznak a gondolattal, hogy esetleg eljuthatnak és nagy eséllyel a MÁV Előre Foxconn ellen mindkét összecsapását simán behúzó Vasas Óbudának ellenfelei lehetnek.

Nem akarják elmulasztani a sanszot, hogy ráadásul még saját közönségük előtt hajthassanak végre történelmi tettet, és a döntőbe vezessék a együttesüket. A héten már egyfajta „toborzást” is végeztek, a kaposvári játékosok nyakukba vették a várost és tiszteletjegyekkel invitálták a helyieket a Kaposvár Arénába.

– Szeretnénk hazai közönség előtt ünnepelni a döntőbe jutást, de nem hiszen, hogy rajtunk lenne a nyomás, hiszen kettő nullára vezetünk, és pontosan tudjuk, hogy vasárnap is ezzel a tűzzel és elszántsággal kell belevetni magunkat a mérkőzésbe! Tudjuk, hogy sokat kell még dolgoznunk, pontról pontra kell küzdenünk Kaposváron is, hogy még egy mérkőzést nyerjünk! – mindezt a KRNRC portugál csapatkapitánya, Marta Hurst nyilatkozta.

Tóth Gábor, a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője nem tudott mást mondani a szerdai vesztes ütközet után, mint hogy „Nincs más hátra, mint mindent egy lapra feltéve harcolni vasárnap!”

Az elszántsággal bizonyára nem lesz gond, azzal az előző két mérkőzésen sem volt. Három évvel ezelőtt fordult elő utoljára, hogy a Békéscsaba hátrányba került – szintén a Kaposvár ellen – egy olyan párharcban, amit még nem a fináléban vívott. Akkor sikerült megfordítani az állást, most azonban két vesztes meccs után ez már igazi bravúrnak számítana. Szerdán a csabai csapat a második szettben – amikor sorozatban 13 pontot ért el vendége ellen – megmutatta, hogy mit tud, hogy milyen tűzzel tud játszani. Ha ezt Kaposváron több játszmán keresztül képes bemutatni, akkor jövő csütörtökön folytathatja a párharcot.

A vasárnap 16 órakor kezdődő mérkőzést – melyet az M4 Sport élőben közvetít – Szabó Péter és Bátkai-Katona Ágnes vezeti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában