Röplabda

2024.03.05. 12:30

Molcsányi Rita szerint nem reális, hogy a csapat nem jut a négy közé

A bajnoki negyeddöntő ötödik mérkőzését rendezik szerdán 18 órai kezdettel a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, ahol a Swietelsky-Békéscsaba az elődöntőbe jutásért az Újpesti TE csapatát fogadja, a rájátszás során immáron harmadszor.

Gajdács Pál

Csak a legvérmesebb újpesti szurkolók remélték, hogy ötödik mérkőzésre késztetik a Swietelsky-Békéscsabát a női Extraliga negyeddöntőjében. A viharsarkiak mindkét csabai meccsüket szettveszteség nélkül nyerték, a lila-fehérek otthonában viszont mindkét alkalommal ilyen arányban vereséget szenvedtek. Az amúgy jó erőkből álló, de a párharc előtt esélytelenebbnek tartott fővárosiak természetesen felbátorodtak és már csalódásként élnék meg, ha nem jutnának be a legjobb négy közé.

20240225_Békéscsaba_Röplabda_BMH_IGY (3)
 

Békéscsabán ugyanakkor egyenesen kudarc lenne, ha kimaradnának az elődöntőből, amire emberemlékezet óta nem volt példa. A hétvégi Közép-európai Liga maribori négyes döntőjéről hiányoztak a Békéscsaba kulcsjátékosai, akik pihentebben várhatják a mindent eldöntő ütközetet. És mindannyian fogadkoznak, hogy kiharcolják a továbbjutást:

– Úgy állunk az ötödik meccshez, mintha a bajnoki döntő ötödik találkozója lenne – nyilatkozta klubja hivatalos oldalán Molcsányi Rita, a Swietelsky-Békéscsaba csapatkapitánya. – Átérezzük a tét nagyságát, hiszen a klub és a játékosok szempontjából sem reális, hogy nem jutunk a legjobb négybe! Sok emlékezetes csatát vívtam már az elmúlt másfél évtizedben, számos alkalommal kellett megküzdeni nehézségekkel és közös erővel felállni. A hazai pálya is mellettünk szól, számítunk szurkolóink támogatására. Bízom benne, hogy pokoli atmoszférát teremtenek és segítségükkel kiharcoljuk az elődöntőbe jutást!

A csapat rutinos válogatott centere, Pintér Andrea is véleményt formált a negyeddöntő kapcsán:

– Mindenképpen előny, hogy az ötödik mérkőzést otthon játszhatjuk. A szurkolók hatalmas segítséget fognak tudni adni, jó lesz így pályára lépni! Egy ötödik összecsapáson már nehéz újat mutatni egymásnak, fejben kell tisztának lenni és jó döntéseket hozni a nehéz szituációkban. Teljes erővel készülünk, küzdeni fogunk az utolsó leheletünkig, mert meg kell nyernünk ezt a meccset!

Baran Ádám, a BRSE elnöke már korábban is elmondta, hogy ma már jóval kevesebb lefutott mérkőzés van a magyar mezőnyben. 

– Évekkel ezelőtt voltak olyan bajnoki elődöntőink, amikor szinte nagyobb ellenállás nélkül fináléba jutottunk – mondta a BRSE honlapján a klubvezető. – Tény az, hogy hektikusan szerepel a csapat ebben a szezonban, ez a párharc eddigi meccsein is látszik. Hiszem azt, hogy mindenki tudja a klubnál, milyen fontos találkozó következik szerdán és a legjobbját nyújtja majd. Összeállt az Újpest a rájátszásra, de jobb csapat vagyunk, amit pályára kell vinnünk. Valamint ezúttal a csabai katlanban lesz a mérkőzés, ahol fergeteges hangulat várható és a szurkolók döntő többsége minket biztat majd.

Szombaton már a Magyar Kupa fináléja vár a csapatra, de ezekben a napokban a szerdai mérkőzésre fókuszálnak, Baran Ádám szerint nincs napirenden a kupadöntő. 

– Egy sikerrel megvívott bajnoki negyeddöntő felszabadíthat olyan pozitív energiákat, amelyek szárnyakat adhatnak a csapatnak szombaton – mondta az elnök.

A találkozót a hunvolley.tv élőben közvetíti, a két játékvezető Tillmann Gyula és dr. Árpás Krisztina lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában