Birkózás

2024.03.11. 20:19

Pleskonics Máté aranyérmes a válogatón

Budapesten, az angyalföldi Sterbinszky-kézilabda csarnokban rendezte meg a hétvégén a Magyar Birkózók Szövetsége idei második válogató versenyét az U15-ös korosztály számára a szabadfogású válogatottságért.

Verasztó Lajos

A nemzetközi viadalon a magyar versenyzők mellett lengyel, moldovai, ukrán, erdélyi és felvidéki fiatalok is szőnyegre léptek, összesen 209 birkózó küzdött az érmekért.

A képen középen a győztes Pleskonics Máté, a dobogó mellett balról Páli Sándor edző Fotó: OSBK

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub sportolói közül +85 kg-ban Pleskonics Máté aranyérmet nyert. A 48 kg-osok között Pusztai Márkot csak egy moldáv birkózó előzte meg, így az orosházi fiatal ezüstérmes lett. A 75 kg-ban az Orosházi Spartacus harmadik versenyzője Bereczki-Varga Szilárd az ötödik helyet szerezte meg.

Az Orosházi Birkózó Egyesület négy versenyzője mérlegelt, közülük 41 kg-ban Verasztó Albert ötödik lett, úgy, hogy előtte három moldáv birkózó végzett. A Szarvasi Birkózó Egyesület sportolói közül Belincsák Bence 57 kg-ban az ötödik helyen zárta a viadalt. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában