Atlétika

2024.03.21. 14:47

A világbajnokság helyszínén tesztelt Karsai

Két felkészítő versenyen is elrajtolt a hétvégén Karsai Gábor, a Kopp Békéscsabai AC hosszútávfutója. Előbb Szerbiában, majd Romániában futott és mindkét helyen jól teljesített.

Gajdács Pál

Karsai Gábor 5-ös rajtszámmal

A Belgrad White Cross elnevezésű hagyományos viadalt közel 100 éve rendezik meg, mindig népes mezőnnyel. A táv 8,3 km volt, melyet Karsai 3:09 min/km-es sebességgel teljesített, három kenyai futó és a szerb klasszis Bibics után az 5. helyen ért célba.

– Ezen a pályán lesz két hét múlva a mezei világbajnokság, így nekem ez egy tesztverseny volt. Nem kellett kifutnom magam, hiszen másnap is versenyeztem, de így is tartani tudtam a mögöttem futókkal szemben a kellő távolságot – beszélt a szombati versenyéről Tóth Sándor versenyzője.

A temesvári utcai futóversenyen közel 1200 fő indult, Karsai 10,8 km-t futott és egy kenyai, valamint egy román futó után a harmadik helyen végzett. 

– A kenyai futó három kilométer után ellépett tőlünk, így a román sráccal ketten maradtunk, de akárhogy próbáltam leszakítani, nem tudtam, így sajnos a hajrában alulmaradtam vele szemben. Szerettem volna minimum három percen belüli átlaggal futni, ám ez sajnos nem sikerült, bár nem sokkal maradtam el a tervezettől – summázta a történteket a csabai futó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában