Cselgáncs

2024.02.07. 14:50

Több súlycsoportban is dobogón a Békésből érkezők

Eredményesen zárta a Békés Megyei Kano és Judo SE a szombaton Budapesten, a Horváth István Judo Csarnokban megrendezett ifjúsági országos rangsorversenyt, ahol ötvennégy klub kétszáztizenegy dzsúdósa lépett tatamira.

Gajdács Pál

A békéscsabai egyesület versenyzői több súlycsoportban is érmes helyen zártak.

Forrás: A szerző felvétele

A békéscsabai egyesület versenyzői több súlycsoportban is érmes helyen zártak.

A női -70 kg-ban először képviselte a csabai egyesületet Botos Lujza, aki új súlycsoportban állt szőnyegre. Lujza határozott és technikás dzsúdóval, ippon értékű dobás-, és karfeszítés technikákkal múlta felül ellenfeleit. Három győztes és egy vesztes mérkőzéssel végül ezüstéremmel zárta a versenynapot a az egyesület új reménysége.

Férfi +90 kg-ban Petrovszki Márk lépett tatamira. A fiatal tehetség rutinosan versenyzett, két bravúros ippon győzelemmel küzdötte le vetélytársait, majd a következő mérkőzésén figyelmetlensége miatt alulmaradt, így a nap végén bronzérem került a nyakába. Ochkur Polina szintén új súlykategóriában, a -63 kg-ban mérte fel magát az idősebbek között. A versenyen egy győztes mérkőzést követően győzött a rutin, így végül helyezetlenül zárt.

A BM Kano Judo SE gyomaendrődi testvéregyesülete, a Bushido Judo SE is eredményesnek bizonyult.

Férfi -46 kg-ban Buza Péter két ippon értékű győzelemmel a döntőbe kvalifikálta magát. Az aranyéremért folytatott küzdelem során hibát vétett, így végül ezüstéremmel tért haza. Női +70 kg-ban Kertész Lívia képviselte egyesületét. Lívia szintén két ippon győzelmet követően került döntőbe, ahol a szolnoki Mondok Viktóriával küzdött meg, de kikapott, így végül ezüstérem került a nyakába. Férfi -66 kg-ban Jónás Zalán szépen versenyzett, egy mérkőzést meg is nyert, ám nem lett helyezett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában