Sportos város

2024.02.25. 15:59

Sportbáloztak a kondorosiak, életműdíjat is átadtak

A sportbálon közel 350-en vettek részt, köszöntőt mondott Ribárszki Péter, Kondoros polgármester és Herczeg Tamás, a választókerület országgyűlési képviselője is.

Nyemcsok László

Immáron a negyedik kondorosi sportbált rendezték meg szombaton a Sasváriné Paulik Ilona Sportcsarnokban. Jelen voltak valamennyi sportegyesület tagjai, akik közül az egyesületek javaslatai alapján egy-egy sportember vagy csapat külön elismerésben részesült. A díjakat Ribárszki Péter, Herczeg Tamás és Kozsuch Kornél, Kondoros alpolgármestere adta át. Köztük a legrangosabbat, a Kondoros Sportjáért Életműdíjat is. Ezt Kerepeczki György érdemelte ki a település kézilabdasportjában végzett, több évtizedes tevékenységéért.

sport, bál, kondoros
Díjazottak és díjátadók a kondorosi sportbálon
Forrás: Facebook

A sportólókra, edzőikre is büszkék Kondoroson

Ribárszki Péter kiemelte: „Büszkén mondhatjuk, hogy Kondoros egy sportos város, ahol magas létszámmal és kiemelkedő szakmai színvonalon dolgoznak sportolóink és edzőink. Büszkék vagyunk rá, hogy a gazdasági nehézségek ellenére is szép számmal értek el kimagasló sportsikereket.”

A Széchenyi István Lótenyésztési Egyesület díjazottja Krizsán Balázs. Elismerésben részesült a Balance Aerobik Club, a csapat tagjai: Horcsák Sára, Medvegy Laura Helga, Palyusik Panna, Szrnka Jázmin, Urbancsok Lara. Az egyesület edzője Urbancsok Tekla. A KOTE futballcsapatának díjazottja Paluska Patrik. A KOTE edzői díját Kaliczka Lászlónak ítélték oda. Elismerésben részesült a Kondorosi Kick-box Egyesület versenyzője, Kovács Marianna és edzője, Litauszki László. A Sördögök Sportegyesület díját Pusztai Zsolt, a Kondorosi Kézilabda Klub díját Kasnyik Viktor vehette át. A Kondorosi Öregfiúk csapatából Kóródi László kapott díjat.

Különdíjakat is átadtak a bálon

A kondorosi önkormányzat fontosnak tartja azon sportolók elismerését is, akiknek a választott sportáguknál fogva nincs edzési lehetőségük a városban, vagy önállóan készülve érnek el sportsikereket, illetve edzőként fontos szerepük van egy időszak sikerességében.

sport, bál kondoros
Kerepeczki Györgynek Herczeg Tamás is gratulált az életműdíjhoz
Forrás: Facebook

Különdíjat kapott Erdei Rubin labdarúgó, valamint a Pénteki Amatőr Kosárlabda Klub (PAKK). A csapat tagjai: Laszkácsné Krizsán Mária, Bogdán László, Brusznyiczki Gyöngyi, Fejér Csongor, Krajcsovicz Mihályné, Orosz Csongor, Petrovszki Gergő, Petrovszki Tamás Tibor, Roszik Gáborné, Roszik Györgyi, Sáfrán Viktor, Szappanos Bálint, Tuska Tibor, Tuska Tomaj, Zubor Gabriella. Különdíjban részesült Vajgely György, akinek életében meghatározó tényező az amatőr sport, a tömegsport. Három sportágat különösen szeret, ezek a labdarúgás, a hosszútávfutás és a máig is aktívan folytatott kerékpározás.

sport, bál, kondoros
Jó hangulatban zajlott a rendezvény a sportcsarnokban
Forrás: Facebook

A sportbálon megköszönték a Kultúrpercek munkatársainak a 2023-ban végzett munkáját, hiszen egész évben részletesen bemutatták az egyesületek tevékenységét és eredményeit. Sutyinszky Zoltán, a Petőfi István Általános Iskola igazgatója az intézmény infrastruktúrájának használatával segíti a sportszervezetek munkáját. A Békéscsabai Tankerületi Központnak pedig azt köszönték meg, hogy ismételt rendelkezésre bocsátotta a sportcsarnokot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában