Úszás

2024.02.26. 07:11

Rövidpályás bajnoki érmekért csatáztak

Tucatnyi bajnok címet és további 19 dobogós helyezést gyűjtöttek be a szenior úszók a rövidpályás országos bajnokságon, melyet Százhalombattán rendeztek meg.

Beol.hu

Az eseményre harmincnál is több klub háromszáznál több versenyzőt állított ki. Mivel az idei bajnokság nyílt volt, ezért határainkon túlról is fogadtak nevezéseket, így három szlovák, egy-egy brazil, cseh és román egyesület is képviseltette magát.

Dr. Marik Sarolta egymaga négy aranyérmet begyűjtött

Természetesen Békés vármegyéből is érkeztek szeniorok a Duna-parti városba, ha nem is sokan, ám valamennyien több számban is dobogós helyezéseket, köztük több bajnoki címet bezsebeltek. A Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület versenyzői 11, a Gyulai dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub „öregjei” húsz érmet gyűjtöttek be. A csabaiak közül négy aranyérmet nyert dr. Marik Sarolta, egyet Miklós Éva. A gyulaiaknál Gévay Liliána volt a legszorgalmasabb aranygyűjtő, szám szerint öt alkalommal szólították a dobogó tetejére, Csepeli Pálma pedig két bajnoki címmel is büszkélkedhet.

Számtalan új rövidpályás szenior rekord is született a kétnapos eseményen, egy régi motoros, Kripkó Zoltán kimutatása szerint 21 egyéni és hét váltószámban javították meg a korábbi csúcsot a mostani bajnokok közül többen is.

A Békés vármegyei dobogósok

Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület: Csomai Zsolt, dr. Marik Sarolta, Miklós Éva, Sallai Katalin. 

Gyulai dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub: Csepeli Pálma, Domokos Árpád, Gévay Liliána, Kertmegi Róbert, Ludvig Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában