Labdarúgás

2024.02.08. 15:23

Négy új igazolás Békéscsabán

Több új labdarúgó érkezését és tűávozását jelentette be csütörtökön délután a Békéscsaba 1912 Előre.

Gajdács Pál

Hulicsár Máté, Pusztai András, Tóth Máté, Óvári Balázs

Forrás: Bcs. 1912 Előre

Támadó pozícióba érkezett az NB III.-as csapatba a jobblábas, 187 centiméter magas, 26 éves Hulicsár Máté, akit a Monor SE együttesétől igazoltak, ahol ősszel nyolc gólt szerzett. Máté korábban játszott az Újpest, valamint a Kecskemét csapataiban is, így otthonosan érzi magát a lila-fehér közegben. 

Bal oldali védő pozícióba szerződtették a 19 esztendős Óvári Balázst, aki Győrből érkezett a lila-fehérekhez. Balázs az elmúlt ősszel még az NB III. Észak nyugati csoportjában szereplő ETO Akadémia együttesét erősítette.

Visszatért a 24 éves, 180 centiméter magas középpályás, a nagy munkabírású Pusztai András, aki 2014 és 2020 között már szerepelt Békéscsabán. András a Körösladány csapatától jött, ahol az elmúlt őszi szezon majdnem minden mérkőzésén kezdőként lépett pályára, valamint három gólt is szerzett. 

Szintén a középső szekciót erősíti a jövőben a 25 éves, 182 centiméter magas Tóth Máté is, aki Szombathelyről tette át székhelyét Békéscsabára. Máté jelentős NB-s tapasztalattal rendelkezik (40 NB I.-es, valamint 34 NB II.-es mérkőzés), valamint a korosztályos magyar válogatottakban 12 alkalommal szerepelt.

– Szinkronban a céljainkkal négy olyan labdarúgót igazoltunk, akik reményeink szerint mindenféle téren illeszkednek a szakmai stáb és a klubvezetés elképzeléseibe. Új érkezőink egy ideje már a csapattal készültek, több felkészülési mérkőzésen is pályára léptek, így a szakmai stábot mindenféle téren sikerült meggyőzniük alkalmasságukról – írta honlapján a békéscsabai klub. Mivel az átigazolási szezon még tart és a szakmai stáb szeretne további erősítéseket eszközölni, az anyagi források függvényében, egyáltalán nem elképzelhetetlen további érkező bejelentése az elkövetkezendő napokban.

További hír, hogy csatlakozott a Békéscsaba 1912 Előre első csapatának szakmai stábjához Babinyecz Balázs is, aki korábbi sérülései miatt már nem tudja profi szinten folytatni labdarúgó pályafutását, de amatőrként Gyulán továbbra is pályára léphet majd. 

Máshol folytatja a jövőben Geiger Norbert Attila és Rédling Kevin is. További hír a csapat háza tájáról, hogy a szakmai stáb felé Máris Dominik és Váradi Ádám jelezte távozási szándékát, mivel felsőbb osztályban szeretnék pályafutásukat folytatni, így szerződésük felbontását kérték. Mindkét labdarúgó több NB II.-es csapatnál járt már próbajátékon, megegyezés esetén a csabai klub nem gördít akadályt távozásuk elé. Futó Zsombor játékára tavasszal a második csapat keretében tart igényt a szakmai stáb. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában