Futsal

2024.02.05. 10:48

Közel egyéves hazai veretlenség szakadt meg

A Nyírség FC csapata visszavágott a három héttel korábbi hazai 0–8-as nagy verésért, az NB II.-es női bajnokság hétvégi nyolcadik fordulójának rangadóján Gyuláról vitte el a három pontot.

Bakulya Mihály

A bajnoki címvédő gyulai lányok első hazai vereségüket szenvedték el.

Forrás: Archív fotó

Fotó: Kiss Zoltán

A házigazda Amazonok második vereségüket szenvedték el, ezzel a Keleti csoport tabelláján visszacsúsztak a harmadik helyre.

Gyulai Amazonok–Nyírség FC 3–5 (1–1)

NB II.-es női futsalmérkőzés. Gyula, 100 néző. Vezette: Nemczov, Medovarszki (Zsótér).
Gyula: Szűcs – Lovas, Kajári, Molnár Á., Kurai. Csere: Kósa, Bordás, Mezei, Szappanos, Komlósi, Futaki. Edző: Molnár Zoltánné.
Gólszerző: Futaki (9., 29.), Lovas (31.), ill. Urai (2., 28., 40., 40.), Kertész (37.). Piros lap: Szűcs (10.).

A rutinos Urai Bianka már a 2. percben bevette a gyulaiak kapuját, de erre a félidő derekán Futaki Fruzsina válaszolni tudott. A hazaiak Szűcs Beatrix kiállítását követően eredményesen védekeztek és kontra akciókkal veszélyeztettek. Hosszú időn keresztül maradtak érintetlenek a kapuk, a második félidő közepén azonban megnyílt a gólzsák. Urai újabb találatára kettővel feletek a hazaiak, és a meccs finiséig nyerőnek tűntek. Ekkor a vendégek büntetőből egalizáltak, az utolsó percben pedig a tarthatatlan Urai ismét kétszer kapitulálta Kósa Noémit, ezzel a szabolcsiak mindhárom pontot elrabolták, megszakítva a gyulaiak közel egy éves hazai veretlenségét.
Molnár Zoltánné: – Felemás érzéseim vannak, mert pontot érdemeltünk volna. Buta hibákból kaptunk gólokat, ráadásul kettőt büntetőből. A kapusunk kiállítása érthetetlen, de hétről hétre azt tapasztaljuk, hogy „rugalmasan” kezelik a futsal szabályokat a játékvezetők. Próbálunk a következő találkozón javítani.

A Keleti csoport állása: 1. Nyírség FC 15 pont (6 mérk.), 2. Salgótarjáni VSE 14 (6), 3. Gyulai Amazonok 12 (6), 4. Eger SE 11 (6), 5. Újfehértói SK 4 (7), 6. Orosházi MTK-ULE 4 (5), 7. BTE Felsőzsolca 0 (6).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában