Labdarúgás

2024.02.10. 15:34

Könnyed játékkal nyert az Előre

A román harmadik ligában csoportját vezető zilahi csapattal tesztelt szombaton a Békéscsaba 1912 Előre NB III.-as csapata. A lila-fehérek remek első félidei játékkal alapozták meg a meccs sikerét, de a szünet után sem tűnt veszélyben az addig kiharcolt előnyük.

Bakulya Mihály

A csabaiak hátul is topon voltak, de nem a védőmunkájuk jellemezte a mérkőzést. Fotó: Molnár Balázs

Békéscsaba 1912 Előre–Zilahi CSM 4–0 (3–0)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba. Vezette: Barta.

Békéscsaba: Póser – Bora, Albert, Hodonicki, Pusztai, Farkas M., Mikló, Tóth M., Komáromi, Sármány, Zádori. Játszott még: Krnács, Óvári, Kuzma, Kovács G., Zvara, Mihály, Pintér, Hulicsár, Ilyés T., Kóródi, Himics. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerző: Mikló (6.), Tóth M. (17., 26.), Mihály (87.).

A 6. percben Mikló harcosság eredményezett vezetést a házigazdáknak, akik még az első negyedóra letelte előtt Tóth Máté révén növelték az előnyüket. A Haladástól igazolt támadó jegyezte a harmadik csabai gólt is büntetőből, miután őt talpalták le a tizenhatoson belül. Az ellenfél kevés veszélyt jelentett, nem így Komáromi a félidő végén, amikor már csak a kapussal állt szemben, de lövését a hálóőr hárítani tudta.

Az 51. percben Sármány elől mentett bravúrral a zilahi egyes, nem sokkal később Zádori helyzeténél a kapuvas sietett a segítségére. Ebben a félidőben már több lehetőség adódott a romániai csapat játékosai előtt is, de Póser rendre a helyzet magaslatán állt. A 90 perc slusszpoénját Mihály találata jelentette a hajrában, aki egy agresszív letámadás után vette be a kaput.

Csató Sándor: – Amit elterveztünk erre a hétre, sikerült megvalósítanunk. Nehéz napokon vagyunk túl, ettől függetlenül jó iramú mérkőzést játszottunk. Végig kontroll alatt tartottuk a játékot, szép támadásokat vezettünk és szép gólokat is szereztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában