Futsal - NB II.

2024.02.19. 09:20

Kiélezett csatában dőlt el a békési rangadó

Gyulai sikerrel zárult vasárnap kora este Orosházán, az NB II.-es női futsal-bajnokság 9. játéknapjának Viharsarki derbije. Ahhoz képest, hogy a fürdővárosiak az idény elején a bajnokságban és a kupában s fölényesen verték az újon OMTK-t, most alaposan meg kellett dolgozniuk a pontokért.

Bakulya Mihály

Mezei Virág harcol a labdáért Mekis-Kis Viviennel

Fotó: Bohus Krisztián

Orosházi MTK-ULE–Gyulai Amazonok 5–7 (3–3)

NB II.-es női futsal-mérkőzés. Orosháza, 100 néző. Vezette: Medovarszki, Zsótér (Gyuga).

Orosháza: Palócz – Zvolenszki V., Szakál, Szabó T., Szlopoczki N. Csere: Győző Tamara, Győző Tilla, Horváth T., Orosz-Tóth, Baksa, Mekis-Kis. Edző: Pardi László.

Gyula: Szűcs – Lovas, Kajári, Nagy K., Kurai. Csere: Kósa, Szappanos, Mezei, Molnár K., Bordás, Komlósi, Futaki. Edző: Molnár Zoltánné.

Gólszerző: Győző Tilla (4., 21., 38.), Szabó T. (5., 17.), ill. Kurai (1., 19., 29., 40.), Komlósi (18.), Futaki (23., 25.). Piros lap: Szakál (40.).

Kurai Nikolett a vendégek első támadását gólra váltotta, mindez azonban nem zavarta meg az orosháziakat, akik hamarjában fordítottak. Változatos játékkal telt a félidő, a további találatok a végjátékára maradtak. Szabó Tünde a 17. minutában kettőre növelte a házigazdák előnyét, a szünetre mégis döntetlennel vonulhattak a csapatok. A második játékrész ellentéte volt az első felvonásnak. A remekül játszó Győző Tilla ismét a helyieket juttatta vezetéshez, azonban Futaki Fruzsina duplájával gyorsan fordult a kocka. A félidő közepén Kurai Nikolett megduplázta a vendégek előnyét, és bár a hajrában Győző Tilla visszahozta a helyiek reményeit, a gyulaiak gólzsákja saját negyedik találatával lezárta a meccs érdemi részét.

Pardi László: – Jó iramú, változatos mérkőzést hozott a megyei rangadó. Helyzetek sokasága maradt ki mindkét oldalt. A legvégén sajnos visszafújták az egyenlítő gólunkat a játékvezetők, így elmaradt a pontszerzésünk, de a lányoknak gratulálok a mutatott játékért.
Molnár Zoltánné: – Sokat fejlődött az Orosháza, jól védekezett, mi pedig sok helyzetet hagytunk ki. A mérkőzés közepén négy-öt alkalommal is ajtó-ablak helyzetben hibáztunk, mellyel visszahoztuk az ellenfelet a meccsbe. A cél a három pont megszerzése volt, melyet sikerült elérni, így örülünk a győzelemnek.

A Keleti csoport állása: 
1. Nyírség FC 18 pont (7 mérk.)
2. Gyulai Amazonok 16 (8)
3. Eger SE 15 (8)
4. Salgótarjáni VSE 14 (6)
5. Orosházi MTK-ULE 7 (7)
6. Újfehértói SK 4 (8)
7. BTE Felsőzsolca 0 (8)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában