Vívás

2024.02.05. 12:39

Hazai páston vívtak

Hat év után rendezett ismét országos kardvívó versenyt a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület. A három egykori klasszis olimpiai bajnok vívóról, Gerevich Aladárról, Kovács Pálról és Kárpáti Rudolfról elnevezett kétnapos Reménység Kard Körversenyen a fiúknál és a lányoknál a gyermek, az újonc és a serdülő korosztályban 216-an versenyeztek.

Gajdács Pál

Forrás: Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület

 

Szeptember 1-jén kapta meg a felkérést a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület a Magyar Vívó Szövetségtől, hogy rendezze meg a GKK Reménység Kard Körversenyt, amely az idei szezon harmadik versenye.

Nagy Nándor, az orosházi klub alelnöke elmondta, hogy már a felkérés napján elkezdték szervezni a versenyt, amelyre 233 előnevezés futott be. Végül betegségek miatt ugyan kevesebben, de így is 18 egyesületből 216-an léptek pástra szombaton és vasárnap a Táncsics Mihály Gimnázium Tornacsarnokában, ami először látta vendégül a vívókat.

– Utoljára 2018-ban lehettünk házigazdái országos versenynek, amire két évvel később is készen álltunk, de a koronavírus-járvány közbeszólt – mondta érdeklődésünkre az alelnök, aki a számítógépes főbíró feladatát is ellátta. – A viadal minden nagyobb gond, sérülés nélkül lezajlott. A kardozóink ügyesek voltak, mindent megtettek a megfelelő szereplés érdekében. Örültek, hogy végre hazai pályán, szülők, rokonok, barátok előtt vívhattak – tette hozzá Nagy Nándor. Az orosházi kardozók közül a három korosztályban tízen fogtak pengét.

Forrás: Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület

Orosházi eredmények. Fiúk. Serdülő. 45. Kovács Kristóf, 46. Szkaliczki-Gyenge Péter, 47. Csizmadia Áron. Újonc: 27. Perity Korvin, 42. Szkaliczki-Gyenge Péter. Gyermek: 16. Perity Korvin.

Leányok. Serdülő: 17. Sárközi Gabriella, 18. Matuz Réka, 19. Kiss Anna, 22. Bálint Anna. Újonc. 22. Molnár Mira, 24. Kiss Anna. Gyermek: 21. Molnár Mira.

Az orosházi vívóknak sokat nem kell várni az újabb megmérettetésre, hiszen február 24-én, a serdülő korosztály versenyez majd a GKK Reménység Kard Körverseny következő fordulójában.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában