Röplabda

2024.02.01. 10:16

Diákolimpia: hetedszer döntőzhetett az Andrássy

Három sportágban kezdődtek meg a Diákolimpia országos döntők sorozata, ezek közül a Nyíregyházán hétvégén megrendezett V–VI. korcsoportos leány röplabdában volt Békés vármegyei érdekeltség a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium révén.

Gajdács Pál

Forrás: shutterstock

A röplabdázók országos döntője kétszer nyolc csapat részvételével, 192 fővel zajlott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület szervezésében. A 2023–2024-es tanévben a korosztályban 184 csapat nevezett a röplabda versenysorozatra (34 fiú és 150 lány). Közülük a lányoknál 6, a fiúknál 3 csapat idén is bejutott az országos döntőbe. A lányok mezőnyében a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium csapata hetedik alkalommal szerepelt a döntőben, idén címvédőként, de a bajnoki címet most a balatonfürediek vitték haza, a csabai lányok – miután csoportjukban a budapesti Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium és a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium, valamint a 7. helyért a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumtól is vereséget szenvedtek – a 8. helyen végeztek.

Végeredmény:

1. Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

2. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium

3. Kecskeméti Katona József Gimnázium

8. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában