Cselgáncs

2024.02.21. 14:37

Artem végig söpört a mezőnyön

Eredményes versenyhétvégét zárt a Békés Megyei Kano Judo SE. Gyáni János tanítványai érmekkel tértek haza Szegedről, ahol szombaton rendezték meg az ifjúságiak országos bajnokságát és a felnőtt, junior Magyar Kupát.

Gajdács Pál

Petrovszki Márk, Horban Artem, Kertész Lívia, Soczó, Rebeka, Gyáni János, Botos Lujza, Jónás Zalán, Buza Péter és Kara Bence

Az ifjúsági országos bajnokságon két békéscsabai versenyző indult. A -70 kg-ban a Kano Judo SE új reménysége, Botos Lujza állt tatamira első éves ifjúságiként. A mérkőzésein egy gyönyörű ippont érő dobással, majd egy wazari dobást követő leszorítással múlta felül ellenfeleit. Győzelmeivel bejutott a döntőbe, ahol a miskolci Sárközi Zsuzsával találta szemben magát. Egy taktikai hibát vétett, így a fiatal tehetség ezüstéremmel tért haza.

A +90 kg-ban Petrovszki Márk lépett szőnyegre. Egy hatalmas ippont érő dobást követően a döntőbe jutásért küzdhetett. Az elődöntőben vereséget szenvedett, így a bronzéremért folytatta a küzdelmet. A csabai fiú végig irányított, majd egy technikás ippon értékű dobással győzött, és fantasztikus versenyzéssel bronzéremmel zárta a bajnokságot.

cselgáncs, BM Kano Judo SE, sport, ifjúsági országos bajnokság
Gajdács Ábel, Buza Péter, Csikós László és Fridl Károly

A BM Kano Judo SE testvéregyesülete a gyomaendrődi Bushido Judo SE is eredményesen szerepelt. A +70 kg-ban Kertész Lívia felül akarta múlni a tavalyi bajnoki ezüstérmét, de ez most nem az ő napja volt, négy ipponnal elért győzelmet követően bronzéremmel tért haza. A -46 kg-ban Buza Péter szép versenyzéssel a pontszerző ötödik helyen végzett. Jónás Zalán a -66 kg-ban első éves ifiként helyezetlenül zárt.

Az ifjúságiak –73 kg-os súlycsoportjában Fekécs Gyula, a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzője a harmadik helyen zárta az ob-t.

Délután a felnőtt, junior nyílt Magyar Kupára került sor, ahol a Kano Judo SE-ből az ukrán Horban Artem új súlycsoportban, a –66 kg-ban lépett szőnyegre. A tehetséges ifjú nagyszerű versenyzéssel söpört végig a mezőnyön. Technikás dzsúdójára többen is felfigyeltek. Két ippon győzelemmel a döntőbe kvalifikálta magát, ahol riválisa első hibáját kihasználva ipponnal nyert és lett az aranyérem tulajdonosa. A -70 kg-ban az egyesület egyik kiemeltje, Sóczó Rebeka végig remek mentalitással dolgozott a verseny során. Két gyors ippon-győzelmet követően a döntőben észak-koreai ellenféllel küzdhetett. A mérkőzést Rebeka uralta, majd egy sikertelen newaza-technikát követően alulmaradt, így ezüstéremmel zárta a versenyt. A +100 kg-ban Kara Bence első éves juniorként mérettette meg magát. Szép versenyzéssel és egy győzelemmel végül a pontszerző ötödik helyen végzett.

A BM Kano Judo SE az országos bajnokság egyesületi rangsorában 76 szakosztályból a 18., a felnőtt és junior Magyar Kupában 42 kluból a 15. helyen zárt.

A szegedi versenyek sorát vasárnap a serdülők országos rangsorversenye zárta. 

A békéscsabai egyesület válogatottja, Csikós László a +70 kg-ban indult és szép versenyzést és egy technikás győzelmet követően ezüstéremmel tért haza. Gajdács Ábel a –55 kg-ban korábbi diák országos bajnokként, hosszú felépülés után tért vissza a cselgáncshoz, méghozzá sikeresen, mert két párharcát is ipponnal lezárva a második helyen fejezte be a küzdelmeket. Az egyesület ukrán versenyzője, Ochkur Polina –63 kg-ban új súlycsoportban, két győzelemmel zárt és ő is a dobogó második fokára állhatott fel. Buza Péter (Bushido Judo SE) –45 kg-ban egészen kiválóan versenyzett, három mérkőzését is megnyerte, végül ezüstmedált akasztottak a nyakába. Fridl Károly –50 kg-ban az egyik legnépesebb súlycsoportban, egy győzelemmel helyezetlenül zárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában