Kézilabda

2024.02.08. 20:06

A vége sima lett: egy félidőig tartotta magát az Előre a Győr ellen - galériával

Egy félidőn át nagyszerűen tartotta magát a Tappe-Békéscsabai Előre Női KSE, a Bajnokok Ligájában edződő Győri Audi ETO KC, ellen, ám a szünet után rákapcsolt a vendégcsapat és papírforma-győzelmet aratott az NB I.-es kézilabda-bajnokság 14. fordulójában.

Gajdács Pál

Látványos játékot láthatott a csabai publikum

Fotó: Bencsik Ádám

Nem volt még példa arra, hogy a Győri Audi ETO KC úgy érkezzen Békéscsabára, hogy a bajnokságban ketten is megelőzzék. Pedig az NB I. második körének nyitányán a Ferencváros és a Mosonmagyaróvár is a kisalföldi zöld-fehérek előtt helyezkedtek el.

Gyimesi Kitti köszönt be rögtön a 2. perc elején, majd a jobbátlövővé avanzsált Aranyi Vivien tréfálta meg kétszer is a holland Rinka Duijndamot. Aki azután bemutatott két bravúrt, majd elég volt egy rossz passz, egy lépéshiba és máris a győrieknél volt az előny. A zöld-fehérek rövid időn belül három büntetőt is kaptak, amit a norvég Veronika Kristiansen mind értékesítette is. A Békéscsaba azonban – ahogy a nagy csapatok ellen szokta – jól tartotta magát, Mayer Szabina és Román Dorina góljával visszavette a vezetést. Tetszetősen, és jól játszott az Előre NKSE, és ha Gyimesi Kitti pontosabban céloz, két gólra nőhetett volna a csabai előny. Jöttek azonban az elkapkodott akciók, az újabb győri hetesek és amikor Ulrik Kirkely, a zöld-fehérek edzője már gyakorlatilag az egész kezdősorát lecserélte, beindult a gépezetük. A lila-fehéreknek nem ment a góllövés, kilenc percig nem találtak be a a vendégek kapujába. A 23. percben 8–10-es állásnál Rác Sándor ki is kérte az első idejét. Négy perccel később, csapata háromgólos vezetésénél a vendégek dán edzője is időt kért. Nem csökkentve a csabaiak érdemeit, azért együttese nem volt csúcsformában. A félidőt három góllal az ETO KC nyerte a nagyon tisztességesen, bátran harcoló Békéscsaba ellen.

Villámrajtot vett a 2. félidőben a Győr, amely két gyors találattal kialakította az addigi legnagyobb, ötgólos differenciát. Nyílt az olló, a csatába küldött Stine Oftedal igazi vezérként tüzelte együttesét, a csabaiak inkább – leginkább Román Dorina révén – egyéni megoldásokkal próbálták tartani a lépést. A 38. perctől Rác Sándor a hét a hat elleni játékra állította át együttesét, ebből születtek is gólok – mindkét oldalon. Pontosan a játékrész felénél alakult ki először a 10 gólos különbség. Szabó Dóra egymás után három nagy védést is bemutatott, a társak pedig tudtak szűkíteni a különbségen. A hátralévő időszakban felváltva estek a gólok, a mindkét edző pályára küldte az összes cserejátékosát.

A Győr nagyarányú sikere nem meglepetés, a végig jól küzdő Békéscsaba otthonában. 

Tappe-Békéscsabai ENKSE–Győri Audi ETO KC 24–34 (10–13)

NB I.-es női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 1200 néző. Vezette: Horváth P., Marton. Békéscsaba: Pásztor B. – Horváth G. 1, ARANYI 4, Gyimesi 4 (2), Bencsik B. 2, ROMÁN 6 (1), Szondi 1. Csere: Szabó D., Madera-Domokos (kapusok), Borbély 2, Mayer 2, Török F., Kukely K. 1, Csáki, Bencsik-Giricz 1, Sándor R. Vezetőedző: Rác Sándor.

Győr: Duijndam – Győri-Lukács 3, KRISTIANSEN 6 (3), Nze Minko 2, Brattset 1, Haugsted 2, Fodor Cs. 1. Csere: Solberg-Östhassel (kapus), OFTEDAL 3, Farkas E. 1, Rju Un Hi, Broch, BLOHM 5 (2), DE PAULA 6 (2), Varga D. 1, Farkas J. 3. Vezetőedző: Ulrik Kirkely.

Kiállítások: 0, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 8/7.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 3–1. 9. p.: 3–4. 13. p.: 7–6. 24. p.: 8–11. 32. p.: 10–15. 40. p.: 14–21. 46. p.: 17–27. 54. p.: 20–30.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában